Comisia aprobă o schemă de ajutoare a României pentru sprijinirea sectorului transportului rutier în contextul invaziei Ucrainei

Written by admin. Posted in Utile

Tagged:

Published on iunie 29, 2022 with No Comments

EUR (300 milioane RON) pentru sprijinirea întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia.

Măsura adoptată de România

Scopul schemei este de a oferi sprijin sub formă de lichidități întreprinderilor afectate de creșterea prețurilor combustibililor pe fundalul crizei geopolitice actuale și al sancțiunilor care au fost adoptate ca răspuns la aceasta, asigurând în același timp circulația neîntreruptă a mărfurilor și a persoanelor pe cale rutieră.

Măsura va fi accesibilă pentru toate întreprinderi, indiferent de mărime, care își desfășoară activitatea în domeniul transportului rutier de mărfuri și persoane, care dețin o licență comunitară valabilă și care sunt afectate de criza actuală. În cadrul schemei, beneficiarii vor avea dreptul să primească ajutoare sub formă de granturi directe ce vor avea o valoare limitată.

 

 

No Comments

Comments for Comisia aprobă o schemă de ajutoare a României pentru sprijinirea sectorului transportului rutier în contextul invaziei Ucrainei are now closed.