Iustin Cionca: „Așa cum au fost în campanie din casă în casă, parlamentarii să meargă și pentru PNDL din primărie în primărie!”

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 28, 2017 with No Comments

pndl

Președintele Consiliului Județean le cere parlamentarilor să îi informeze pe primarii din județ cu privire la oportunitățile de finanțare pe Programul Național de Dezvoltare Locală. Consiliul Județean a organizat o sesiune de informare, a făcut o centralizare a necesarului pe PNDL și a transmis public administrațiilor locale, în două rânduri, solicitarea de a realiza și depune proiecte pe PNDL.

Le solicit domnilor parlamentari să profite de această perioadă și, așa cum au bătut județul permanent în campania electorală, să meargă și acum să se întâlnească cu primarii, să îi ajute să realizeze proiectele, să stăruiască pe lângă ei și să facă diligențe ca județul Arad să fie printre județele care beneficiază cu adevărat de PNLD”, a declarat Iustin Cionca.

Președintele Consiliului Județean Arad susține că este nevoie ca parlamentarii să meargă din primărie în primărie, într-o caravană de informare, așa cum în campania electorală s-au dus din casă în casă. „Noi, cei de la Consiliul Județean, am început aceste ieșiri în județ, încă de anul trecut, și le continuăm și acum. Dar ne-ar ajuta foarte mult ca mesajul nostru să fie dublat în teritoriu de cel al parlamentarilor, indiferent de culoarea lor politică și de apartenența politică a primarilor”, a mai declarat președintele CJ Arad.

Iustin Cionca le reamintește primarilor că obiectivele de investiţii care pot fi finanţate în cadrul programului trebuie să vizeze lucrări de realizare/extindere/reabilitare/modernizare, respectiv dotare, pentru unul dintre următoarele domenii specifice:

 • sisteme de alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei;

 • sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate;

 • unităţi de învăţământ preuniversitar, respectiv: grădiniţe, şcoli generale primare şi gimnaziale, licee, grupuri şcolare, colegii naţionale, şcoli profesionale, şcoli postliceale, unităţi de învăţământ special de stat;

 • unităţi sanitare;

 • drumuri publice clasificate şi încadrate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri judeţene, drumuri de interes local, drumuri comunale şi/sau drumuri publice din interiorul localităţilor;

 • poduri, podeţe sau punţi pietonale;

 • obiective culturale de interes local, respectiv biblioteci, muzee, centre culturale multifuncţionale, teatre;

 • platforme de gunoi;

 • pieţe publice, comerciale, târguri, oboare;

 • modernizarea bazelor sportive;

 • sediile instituţiilor publice ale autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi a instituţiilor publice din subordinea acestora;

 • infrastructura turistică dezvoltată de autorităţile publice locale ca instrument de punere în valoare a potenţialului turistic local, pentru obiectivele de investiţii aflate în proprietatea publică sau privată a unităţilor administrativ-teritoriale sau în administrarea acestora.

No Comments

Comments for Iustin Cionca: „Așa cum au fost în campanie din casă în casă, parlamentarii să meargă și pentru PNDL din primărie în primărie!” are now closed.