Cel mai temut om de pe planetă a fost ucis duminică

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on iunie 12, 2017 with No Comments

Conducătorul grupării teroriste „Statul Islamic”, Abu al-Baghdadi, ar fi fost ucis în timpul unui atac aerian asupra oraşului sirian Rakka, au anunţat mai multe portaluri de ştiri, care citează o informaţie difuzată de un post de televiziune din Siria.

Publicaţiile aparţinând grupării jihadiste nu făcut nicio precizare sau dezminţire privind lichidarea liderului ISIS.

Activiştii sirieni au confirmat că şapte civili şi-au pierdut viaţa în ultimul raid aerian de la Rakka, dar nu au menţionat nimic de soarta lui al-Baghdadi.

Liderul ISIS nu s-a mai adresat în niciun material de propagandă din noiembrie 2016. Al-Baghdadi (numele lui real este Ibrahim Awad Ibrahim al-Badry) a apărut pentru prima dată în public în iulie 2014, când într-o moschee din Mosul, ocupată de Statul Islamic, acesta a proclamat „califatul islamic” în Orientul Mijlociu.

De atunci în presă au apărut în repetate rânduri informaţii despre lichidarea acestuia, însă de fiecare dată acestea nu s-au confirmat, potrivit Adevarul.ro.

Nu este pentru prima dată când presa siriană anunţă moartea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Asemenea anunţuri s-au doverdit în mod repetate ca fiind eronate, dar există informaţii potrivit cărora liderul grupării s-a retras în Rakka după ce forţele guvernamentale irakiene i-au îndepărtat pe jihadişti din Mosul.

sursa: www.realitatea.net/liderul-isis-abu-al-baghdadi-ar-fi-fost-ucis-intr-un-atac-aerian_2072680.html#sthash.dCvV05De.dpuf

No Comments

Comments for Cel mai temut om de pe planetă a fost ucis duminică are now closed.