“Castelul de la Bulci” va fi vândut de către Primăria Arad

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 28, 2014 with No Comments

Odată cu comasarea secţiei TBC de la Bulci cu Spitalul Municipal, “Castelul de la Bulci” a intrat în proprietatea Primăriei Arad. Clădirea se află într-o stare avansată de degradare, iar o eventuală renovare ar costa Primăria undeva la peste două milioane de euro, după care implicit ar urma cheltuielile de administrare.

Primarul Gheorghe Falcă a ţinut să facă cunoscut acest fapt, într-o conferinţă de presă pe care a organizată astăzi înainte de începerea şedinţei ordinare de Consiliu Local Municipal. Proiectul de hotărâre care face referire la clădirea de la Bulci se afla şi pe ordinea de zi, la poziţia cu numărul zece.

„Castelul de la Bulci va fi transferat în domeniul public, apoi probabil în domeniul privat și probabil se va face apoi o evaluare şi apoi se va vinde. Clădirea este a Primăriei după fuziunea cu Spitalul Municipal. Este foarte greu de administrat o astfel de clădire. Ce am putea face cu acea clădire? Sunt două variante: o ținem sau o dăm. Ca să o ţinem trebuie să o modernizăm dar avem nevoie de fonduri europene de minim 2-3 milioane de euro, apoi trebuie administrată, trebuie angajați, iar asta e foarte greu. Eu cred că bani din fondurile europene trebuie îndreptaţi spre municipiu”, a spus primarul Gheorghe Falcă

Edilul şef a dorit să facă personal această precizare, pentru a nu fi  bănuit de alte jocuri sau suspiciuni, susţinînd că se va încerca printr-o altă hotărâre, trecerea acestui edificiu în patrimoniul privat al municipiului, după care va fi scos la vânzare.

 

No Comments

Comments for “Castelul de la Bulci” va fi vândut de către Primăria Arad are now closed.