Carne de pasăre fara acte confiscată de poliţie

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , , , ,

Published on august 17, 2013 with No Comments

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Fraudelor au confiscat aproximativ 150 de tone de carne de pasăre, în valoare totală de 200.000 de euro, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul achiziţiilor intracomunitare. La data de 16 august, poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române împreună cu poliţişti de la serviciile de investigare a fraudelor şi serviciile rutiere din Dolj şi Olt şi poliţişti de la Poliţia oraşului Curtici au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul alimentaţiei şi a achiziţiilor intracomunitare.

Poliţiştii au acţionat pentru identificarea în trafic a mijloacelor de transport suspectate că transportă mărfuri către beneficiari, respectiv societăţi comerciale româneşti asupra cărora existau date că sunt implicate în fraude şi activităţi evazioniste. Astfel, au fost identificate şapte autotrenuri care transportau din Olanda, pentru agenţi economici din România ce funcţionau pe principiului firmelor „fantomă”, 147 de tone de carne de pasăre, în valoare totală de 200.000 de euro.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că, pentru aceeaşi cantitate de marfă transportată, conducătorii auto aveau asupra lor documente de transport cu dublă destinaţie. Marfa a fost confiscată, urmând a fi valorificată conform procedurilor legale, în vederea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat.

No Comments

Comments for Carne de pasăre fara acte confiscată de poliţie are now closed.