Carina pe drumul spre casă 28 martie 2017

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , ,

Published on martie 23, 2017 with No Comments

afis carina

Centrul Municipal de Cultură Arad , Asociația Culturală pentru Educație prin Artă (ACEA) și Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad vă invită în data de 28 martie 2017 la spectacolul Carina pe drumul spre casă.

Carina pe drumul spre casă este un spectacol de teatru adresat copiilor cu vârste între 6 şi 11 ani, bazat pe piesă scrisă de Oana Răsuceanu.

Carina pe drumul spre casă își propune să ofere elevilor o perspectivă inedită asupra orașului, văzut prin ochii unei fetițe de 6 ani (Carina – personajul central al spectacolului).

Piesa spune povestea Carinei, care se pierde de părinții ei într-un mall. Ajunsă singură pe străzile orașului, Carina trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl petrece alături de Margo – pisica orașului, cea care știe fiecare stradă, fiecare bloc (mai nou sau mai vechi), fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare staţie de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina are parte de o experiență unică, prin care reușește nu numai să descopere un oraș neștiut până atunci, dar să cunoască o serie de personaje care o vor însoți mai departe, în lungul ei drum spre maturizare.

„Când am început să mă gândesc la Carina şi la drumul ei spre casă, am avut în minte imaginea mea, pe la 7-8 ani, mereu cu ghiozdanul în spate, fie în autobuz (era 178, îmi amintesc foarte clar), fie în metrou (pe ruta Eroilor - Piaţa Gorjului). Eram fascinată de tot ce mă înconjura. De oameni, de străzi, de sunetul metroului trecând prin tunel. Şi aşa am ajuns la o poveste în care un copil rătăcit, vulnerabil, timid, are parte de o călătorie specială, descoperind un oraş colorat, care conţine un pic de magie, un pic de muzică şi un pic de… nebunie urbană. La finalul spectacolului, sper ca spectatorii noştri foarte tineri să se simtă inspiraţi şi să îşi dorească să exploreze Bucureştiul altfel, cu imaginaţia la înaintare”, a declarat Oana Răsuceanu, autoarea piesei Carina în drumul spre casă, cea care semnează şi regia spectacolului.

Spectacolul Carina pe drumul spre casă este creat de o echipă de artişti tineri, interesaţi de zona educaţiei non-formale prin teatru. Atât scenarista-regizor Oana Răsuceanu, cât şi actorii Irina Velcescu, Adina Lucaciu şi Andrei Barbu au activat şi continuă să o facă în zona educaţiei culturale prin teatru, colaborând în trecut pentru o serie de spectacole şi ateliere de teatru dedicate copiilor. Echipa de creaţie a spectacolului este întregită de scenografa Anca Lazăr - care semnează costumele şi decorul şi de Petre Ancuţa - care a compus muzica originală.

Spectacolul va avea loc la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” Arad, marți, 28 martie 2017, cu două reprezentații, de la ora 10.00 și de la ora 12.00, intrarea este liberă.

No Comments

Comments for Carina pe drumul spre casă 28 martie 2017 are now closed.