Cardoso, prezentat oficial la UTA

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 17, 2022 with No Comments

Nicolao Dumitru Cardoso este „surpriza” anunțată de Laszlo Balint, jucătorul fiind prezentat oficial în această seară, în cadrul unei conferințe de presă.

Format ca jucător la Academia lui Empoli, Cardoso a debutat în 2008 pentru echipa de seniori a clubului, unde a evoluat însă în doar două partide înainte de a fi cumpărat în 2010 de Napoli, pentru 1,5 milioane de euro. Fotbalistul de bandă a fost legitimat timp de șapte ani la echipa de sub Vezuviu, însă după un prim sezon în care a prins 12 meciuri, în Serie A și Europa League, a fost împrumutat la grupări din Serie B, cum ar fi Empoli, Ternana, Cittadella, Reggina, Latina, dar și în Grecia, la Veria sau în Anglia, la mult mai celebra Nottingham Forest.

După despărțirea definitivă de Napoli, Cardoso a jucat timp de un sezon și jumătate în liga secundă spaniolă, la Alcorcon și Gimnastic de Tarragona, după care, în primăvara lui 2019, s-a întors în Italia, la Livorno. În vara aceluiași an a ajuns în România, la Gaz Metan, unde a reușit să contabilizeze 12 goluri și șase assist-uri în cele 42 de partide jucate în toate competițiile.

În urmă cu un an, a fost transferat de coreenii de la Suwon Bluewings, contra sumei de150.000 de dolari, însă experiența coreeană a însemnat doar 19 meciuri și un singur gol.

Născut în Suedia, din tată român și mamă braziliancă, Nicolao Dumitru Cardoso a reprezentat naționala Italiei (țară în care a emigrat cu părinții la o vârstă fragedă) la nivel U19 și U20, marcând trei goluri în 15 partide. Interesant este că Mirel Rădoi l-a dorit la naționala României, însă fotbalistul nu a reușit să obțină cetățenia română în timp util, ratând astfel debutul sub tricolor.

„Sunt foarte bucuros că am ajuns aici după un an greu, în care fotbalul nu mi-a dat prea mult. A fost o experiență frumoasă în Coreea, însă nu m-am simțit fotbalist acolo. E o cultură închisă pentru străini în Coreea, nimeni nu vorbea engleza dintre jucători, comunicarea a fost foarte grea, nici cu antrenorul nu am putut să conversăm direct despre fotbal sau să ne ajute. Dacă nu te simți bine într-un loc e greu să faci performanță. Iar acum, când o echipă cu o istorie așa de mare te vrea, nu pot decât să fiu bucuros și să demonstrez că sunt la același nivel ca și înainte. Am avut și alte oferte din străinătate, pe sume de bani mult mai mari, ca să fiu sincer, dar atunci când un club ca UTA te dorește atât de mult, e greu să spui nu. Am vorbit mult cu Mister Balint și Bogdan Apostu, care m-au făcut să înțeleg cât de mult contează această etapă pentru mine, m-au făcut să accept oferta și sunt foarte bucuros că sunt aici. Sută la sută în România m-am simțit cel mai bine, cunosc cultura română, îmi va fi ușor să mă integrez cu echipa” a fost prima declarație a lui Cardoso în calitate de jucător al „Bătrânei Doamne”.

În sezonul trecut, Dumitru Cardoso a reușit o „dublă” în tricoul Mediașului, împotriva UTA-ei, contribuind decisiv la victoria obținută de Gaz Metan chiar la Arad. „Cea mai importantă diferență față de sezonul trecut, când am marcat de două ori aici, o reprezintă suporterii. Am văzut că avem fani super, când am dat goluri aici erau goale tribunele, acum îmi doresc să dau gol pentru UTA cu suporteri în tribune. Ca să joc împotriva celor de la Mediaș trebuie să vedem cum mă simt în această săptămână, dar e normal că vreau să joc. Contează, însă, cum voi fi fizic, cum mă voi integra cu băieții. M-am pregătit în fiecare zi cu un antrenor personal, dar acum e mult mai bine că mă antrenez organizat, ca un jucător de fotbal. Am făcut multă sală, mișcări aerobice, dar acum e altceva” a mai precizat experimentatul fotbalist.

Laszlo Balint s-a arătat vizibil satisfăcut de înregimentarea lui Cardoso. „Sunt convins că din momentul în care Dumi va fi total pregătit și își va însuși foarte bine principiile și filozofia noastră de joc va produce un impact pe care-l așteptăm cu toții, inclusiv suporterii. Nu e o presiune pe el, este important să evolueze la adevăratul lui potențial. Ne mai dorim ca atragerea unui astfel de jucător să reprezinte și pentru UTA un punct de plecare pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea acestui club în perspectivă. Venirea lui Dumi nu are nicio legătură cu faptul că Roger a semnat cu CFR Cluj, ne aflam în negocieri cu jucătorul încă din luna decembrie. Vreau să mulțumesc conducerii, nu a fost deloc ușor să aducem un jucător precum Dumitru, care a atins un nivel financiar foarte important pentru nivelul Ligii 1, prin CV-ul și evoluțiile lui, am reușit să ne întâlnim la mijloc cu partea financiară. Clubul a făcut un efort, rămâne să vedem dacă mai apare ceva și ne putem asuma o altă sosire, dar avem un lot echilibrat și numeric și valoric. Au mai venit jucători în compartimentul ofensiv, important este că în acest moment sunt soluții bune, concurența este una foarte bună în compatimentul ofensiv. Acesta a fost principalul target în această perioadă să întărim compartimentul ofensiv și să aducem jucători care să fie motivați, să aibă calitățile pentru a ne eficientiza jocul de atac” a spus antrenorul principal al arădenilor.

Chiar dacă Laszlo Balint sau Bogdan Apostu au evitat să precizeze pe ce perioadă a semnat Dumitru Cardoso cu UTA, se pare că este vorba despre o înțelegere până în vară, cu posibilitate de prelungire.

 

No Comments

Comments for Cardoso, prezentat oficial la UTA are now closed.