Bacalaureat 2013. Astăzi proba proba scrisă la Limba şi Literatura Română

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iulie 01, 2013 with No Comments

Astăzi, peste 4.000 de elevi din judeţul Arad susţin proba scrisă la Limba şi Literatura Română, la examenul de Bacalaureat 2013. Pe data de 3 iulie va fi susținută proba obligatorie a profilului, iar pe 5 iulie se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Afişarea rezultatelor se va face pe 8 iulie.

Elevii care nu reuşesc să treacă de sesiunea din vară vor avea o a doua şansă în sesiunea din toamnă. Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad a centralizat toate înscrierile care au avut loc în liceele arădene pentru participarea la examenul naţional de Bacalaureat. S-au înscris în total 4.200 de absolvenţi, dintre care 939 sunt însă din promoţia precedentă. Candidaţii au dreptul să susţină examenul de Bacalaureat, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe. Candidaţii care au participat dar nu au promovat examenul de Bacalaureat în sesiunile organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoaşterea unora dintre probele promovate în anii menţionaţi.

În anul 2012, doar 39,07 % dintre liceenii arădeni au promovat examenul de bacalaureat, în vreme ce 60,93% dintre colegii lor nu au reuşit să obţină nota minimă pentru a fi admişi. Procentul de promovabilitate de anul trecut a fost mai mare decât cel din 2011, când a fost de 37,43%.

 

No Comments

Comments for Bacalaureat 2013. Astăzi proba proba scrisă la Limba şi Literatura Română are now closed.