Au învins, dar n-au convins!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on februarie 25, 2022 with No Comments

UTA s-a impus în partida cu Academica Clinceni, cea mai slabă echipă a campionatului, confom clasamentului. A fost 2-0 (0-0), la capătul unei partide în care elevii lui Ionuț Badea au rămas clar datori, prestația, una departe de așteptări, fiind taxată din tribune cu apostrofări și chiar huiduieli.

Timp de aproape zece minute, în debutul întâlnirii, jucătorii au fost lipsiți de aportul galeriei, care au lăsat goală peluza „Iosif Petschovski”, în semn de protest față de abuzurile jandarmeriei, cu adresă precisă spre Brigada Mobilă Timișoara.

În fața a aproximativ 4.000 de spectatori, UTA a început în forță, iar Miculescu a deschis scorul după un sfert de oră în urma unei faze fixe. Ubbink a executat un corner de pe partea stângă, Erico a recentrat în fața porții, Miculescu s-a înălțat în careul mic și a trimis în poartă, 1-0. Părea că fanii alb-roșii vor fi scutiți de emoții, dar lucrurile aveau să curgă altfel.

Contrar așteptărilor, golul nu a dat UTA-ei o motivație suplimentară, elevii lui Ionuț Badea au cedat inițiativa, lucru de care au profitat cei de la Clinceni, conștienți că oricum nu au ce pierde. Totul culminând cu o mare ocazie la poarta arădeană, dar șutul lui Cătălin Ion din interiorul careului a fost parat inspirat de Iacob chiar pe linia porții. UTA s-a complăcut într-un joc lent, pozițional, fără nicio soluție ofensivă inspirată, totul stingându-se la aproximativ 18-20 de metri de poarta oaspeților. Un scenariu care a caracterizat aproape întreaga primă repriză.

Actul secund a început sub aceleași coordonate, paradoxal cu ilfovenii mai insistenți și chiar mai inspirați. Pe fondul acelorași serii de pase exasperante ale alb-roșiilor, spre propria poartă și de-a latul terenului, prima mare ocazie a reprizei le-a aparținut tot celor de la Academica. Șutul lui Dumitrache a fost respins cu dificultate de Iacob, Robert Ion putea finaliza dar a preferat un dribling în plus și faza s-a răcit.

Emoții în tabăra alb-roșie, din fericire alungate de inspirația lui Ubbink. În minutul 84, mijlocașul olandez a șutat de la marginea careului mare, în colțul din dreapta lui Ureche și mingea s-a oprit în plasă pentru 2-0. Până la final, Dangubic a adus la exasperare din nou tribunele, printr-o nouă  ratare antologică, când dintr-o poziție foarte favorabilă, a șutat mult peste poartă.

Și totul s-a încheiat într-o stare ușor confuză, cu o victorie, oricum prognozată, dar după o prestație lipsită toal de consistență a alb-roșiilor. Iar viitorul nu se anunță deloc liniștit, în condițiile în care, într-un previzibil play-off, toate luptele se vor duce la baionetă. Iar cea a UTA-ei pare tot mai tocită și adunând tot mai multă rugină.

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico, C. Dima, Shlyakov – Ubbink, Vorobjovas, Isac – Miculescu (75 Cardoso), Ongaro (67 Dangubic), Otele (87 Baravykas).

Academica: Ureche – Rufati (82 Melniciuc), Tsvetkov, C. Ion – Mboko, Vrdoljak, Alghoul, Holzmann – de Amorim (75 Florică), Plazibat (56 Dumitrache), R. Ion.

No Comments

Comments for Au învins, dar n-au convins! are now closed.