Aradul va avea ieșire pe autostradă

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on martie 18, 2021 with No Comments

Deputatul PNL Sergiu Bîlcea anunță un proiect important pentru județul Arad: vom avea un nou nod rutier care presupune ieșire la autostradă, la Cruceni, lângă Șagu. Compania Națională de Investiții în Infrastructura Rutieră (CNAIR) a semnat contractul pentru proiectarea a șase noduri rutiere pe autostrăzile A1 și A3, în județele Arad, Timiș, Hunedoara, Alba și Bihor.

„Este o veste bună pentru Arad, un nou nod rutier cu urcare și coborâre de pe autostradă înseamnă trafic simplificat și mai fluid. Se știe că aceste investiții produc dezvoltare, dau valoare economică mai mare unor zone, creează locuri de muncă. În județul Arad, nodul rutier va fi construit la Cruceni, aproape de Șagu, cu legătură în Drumul Județean 68”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Celelalte noduri rutiere, toate în regiunea noastră, vor fi realizate la Cugir (joncţiunea DJ704 cu A1), Sântuhalm (joncţiunea DC129 cu A1, în judeţul Hunedoara), Recaș (joncţiunea DJ609E cu A1, în județul Timiș), Bethausen (joncţiunea DJ609 cu A1, județul Timiș) și Spinuș (joncţiunea DN1P cu A3, în judeţul Bihor). Este o investiție de 20 de milioane de lei, din fonduri europene, cu durata de 24 de luni (14 luni studiu de fezabilitate, 3 luni autorizație de construire, 3 luni proiectul tehnic, 4 luni pregătirea documentației pentru licitația de execuție).

 

 

No Comments

Comments for Aradul va avea ieșire pe autostradă are now closed.