Aradul s-a alăturat marilor orașe din țară care aduc un omagiu celor care au decedat din cauza HIV/SIDA marcând Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse.

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on mai 21, 2018 with No Comments

La Arad, evenimentul ajuns la cea de-a treia ediție este organizat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad în parteneriat cu Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad – Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie şi Asistenţă Socială și Asociația “Noi și ceilalți” și filiala arădeană Crucea Roșie România a fost marcat prin formarea unei funde-simbol realizată printr-un lanț uman și lansare de baloane roșii. Participanţii la evenimentul organizat în Piața Avram Iancu au depus lumânările aprinse și au păstrat un moment de reculegere în amintirea celor dispăruţi din cauza acestei boli. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au împărțit celor prezenți materiale informative și flyere conținând modalități de prevenire a contaminării cu virusul Imunodeficientei Umane (HIV).

Marcarea Zilei Internaționale a lumânărilor aprinse  (The International AIDS Candlelight Memorial) este organizată din anul 1983 în  fiecare a treia duminică din luna mai.

În 2018 mesajul transmis cu ocazia acestei zile marcată pe 20 mai este “Reflectând la trecut, ne pregătim pentru viitor!”

Ziua internațională a lumânărilor aprinse nu se rezu  doar la a aduce un omagiu  celor răpuși de boală, ci este o campanie de mobilizare pentru a facilita accesul la diagnosticare și la tratament pentru cei bolnavi Marcarea acestei zile este un eveniment la nivel global, care are ca scop manifestarea solidarității cu persoanele infectate cu virusul HIV, dezvoltarea metodelor de prevenire a infectării, reducerea fenomenelor de stigmatizare și discriminare a persoanelor cu HIV, declară directorul general al DGASPC Arad, Erika Stark.

Potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), HIV/SIDA rămâne una dintre cele mai mari provocări mondiale în ceea ce privește impactul asupra sănătății omenirii, mai ales în țările subdezvoltate.

No Comments

Comments for Aradul s-a alăturat marilor orașe din țară care aduc un omagiu celor care au decedat din cauza HIV/SIDA marcând Ziua Internațională a Lumânărilor Aprinse. are now closed.