Aradul găzduieşte primul Colocviu Naţional al Revistelor de Cultură din România (Video)

Written by florin lucian coita. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on martie 24, 2014 with No Comments

În zilele de 28-30 martie, Aradul va găzdui primul Colocviu Naţional al Revistelor de Cultură din România, cu participarea celor zece reviste literare editate de Uniunea Scriitorilor şi a celor cinci reviste de cultură editate de Consiliile Judeţene.

Evenimentul, dedicat împlinirii a 25 de ani de apariţie a Revistei de cultură „Arca“, a fost prefaţat de o conferinţă de presă, la care au participat Nicolae Ioţcu – preşedintele CJ Arad, Vasile Dan – preşedintele filialei Arad a Uniunii Scriitorilor, Ioan Matiuţ – directorul editurii Mirador şi Ana Maria Dragoş -  director al Centrului Cultural Judeţean Arad.

Aceştia au oferit câteva repere ale colocviului care îşi propune să armonizeze punctele de vedere diverse ale redactorilor-şefi sau directorilor asupra bunei şi eficientei susţineri a revistelor de cultură. Adecvarea acestora la noile gusturi şi aşteptări ale publicului ţintă: intelectuali, studenţi şi elevi, artişti, în speciali scriitori, tineri în curs de afirmare literară.

Colocviul va explora căile cele mai accesibile de susţinere a acestui gen de reviste, prin schimbul de idei şi experienţe editoriale sau în relaţie cu publicul, cu piaţa de consum a culturii scrise.

Se va încerca identificarea unor soluţii de finanţare prin consilii locale, fundaţii culturale, prin sponsorizare, potrivit legii, din partea unor agenţi economici. Vor fi aduse în atenţie şi posibilele soluţii de finanţare externă, prin proiecte şi fonduri destinate culturii scrise de la Uniunea Europeană.

Evenimentul va sugera noi mijloace de diseminare a culturii scrise în medii sociale, profesionale, intelectuale, interesate.

No Comments

Comments for Aradul găzduieşte primul Colocviu Naţional al Revistelor de Cultură din România (Video) are now closed.