Aradul contribuie cu 28 de milioane de lei la susținerea sistemului de sănătate

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 02, 2023 with No Comments

 

Sănătatea este o prioritate pentru administrația locală, au spus într-o conferință de presă organizată la sediul PNL viceprimarul Lazăr Faur și consilierul municipal Andrei Korodi. Medic chirurg, Andrei Korodi este de părere că pentru un act medical de calitate este nevoie de cadre medicale bine pregătite, dotări și infrastructură.

„Administrația locală se ocupă cu dotările și infrastructura. Clădirile spitalelor au trecut la Consiliul Județean, dar noi am votat un protocol care prevede asumarea clară a responsabilității finanțării sistemului de sănătate. Primăria va aloca în acest an 28 milioane de lei, investiții în sistemul de sănătate”, a spus acesta.

Andrei Korodi consideră binevenit proiectul prin care Consiliul Județean investește 15 milioane de lei pentru reabilitarea clădirii fostului spital municipal.

„Este o clădire veche, pe care s-a pus amprenta timpului. O serie de lacune au fost rezolvate, în special rețeaua de gaze și reabilitarea termică, la magistralele dintre clădiri. În timpul pandemiei am avut un grad de ocupare mare și nu s-a putut lucra în interior. Proiectul de reabilitare al clădirii este lăudabil, se urmărește eficientizarea energetică, lucrări pentru termoficare, apă, rețea electrică, fațade, acoperiș, confort sporit pentru pacienți” a declarat Andrei Korodi.

Viceprimarul Lazăr Faur a apreciat capacitatea Consiliului Județean de a atrage fonduri și de a derula investiții pentru sistemul de sănătate.

„CJA a dobândit o capacitate de acțiune remarcabilă, există o echipă care știe să realizeze proiecte, se realizează spitale noi, o echipă care s-a profesionalizat pe serviciile de sănătate, ne dă speranța că în următorii ani lucrurile se vor schimba în bine”, susține acesta.

Lazăr Faur a vorbit despre destinația banilor alocați de Primărie ca și contribuție la sistemul de sănătate.

„În 2023 contribuim cu aproape 6 milioane de lei pentru dezvoltarea spitalului, lucrări de modernizare a instalației electrice de la ATI 1, participăm la achiziția de echipamente, mașini și mijloace de transport pentru Spitalul Județean. De asemenea, sunt prevăzute lucrări pentru reabilitarea ATI 3 și a cabinetului de microbiologie la Matern”, a spus acesta.

Viceprimarul a enumerat o serie de investiții pentru repararea unor clădiri ale spitalului. Pentru secțiunea de funcționare, administrația locală participă la cheltuielile de funcționare cu aproape 8 milioane de lei.

„Vă reamintesc că în 2022 a fost încheiat un program de dotare în valoare de peste 13 milioane, a fost achiziționată aparatură medicală prin 50 de contracte pentru aparate noi care funcționează pe secții”, a precizat Lazăr Faur.

No Comments

Comments for Aradul contribuie cu 28 de milioane de lei la susținerea sistemului de sănătate are now closed.