”Apa este ceea ce ne unifică”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on martie 24, 2015 with No Comments

Asociatia Cetatea Voluntarilor impreuna cu Multicultural Foundation si Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara Arad a desfasurat la începutul acestei săptămâni o actiune de constientizare a rolului si importantei apei in viața fiecăruia dintre noi.

Manifestarea, care s-a derulat pe terenul central al Facultatii de Educatie Fizica si Sport a Universității de Vest ”Vasile Goldis”, a reunit aproximativ 500 de persoane. Aceasta face parte dintr-o initiativa la nivel mondial,  «Ziua mondiala a apei 2015», apartinand organizatiei Unify, cu mențiunea că anul trecut 306 orașe din intreaga lume au sarbatorit apa.

”Apa ca element ce face posibila viata pentru umanitate, plante si animale in egala masura. Apa este ceea ce ne unifica. 70% din corpul nostru este apa. 78% din suprafata pamantului este apa si doar 0.01% este proaspata si potabila. Accesul la apa potabila ar trebui sa fie un drept fundamental al tuturor fiintelor vorbitoare sau nevorbitoare. De prea multe ori consideram ca apa ni se cuvine de la sine fara sa ne dam seama de semnificatia ei fundamentala. Am poluat aproape 95% din apa de pe planeta. Sunt in momentul acesta 800 milioane dintre noi care nu au acces la apa potabila. Partea pozitiva este ca asa cum apa ne poate schimba pe noi, putem si noi sa curatam sursele de apa, sa respectam apa in sine si sa o facem accesibila tuturor. Apa este vie! Va invitam sa iubiti apa impreuna cu noi pe 23 martie 2015 in cadrul unei ceremonii sincronizate la nivel mondial si si sa luam masuri impreuna!” este mesajul tuturor celor implicati in intreaga lume in actiunea de celebrare a apei ca temelie pentru viata.

[nggallery id=298]

No Comments

Comments for ”Apa este ceea ce ne unifică” are now closed.