Claudia Boghicevici, PDL: Bugetul pe 2014 în forma USL va sărăci şi mai mult românii şi va lipsi Aradul de fondurile necesare pentru proiectele de dezvoltare

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 25, 2013 with No Comments

Deputatul PDL de Arad Claudia Boghicevici, vicepreşedinte PDL Arad şi coordonator al domeniului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL, a explicat astăzi, într-o conferinţă de presă, de ce bugetul pe 2014 propus de guvernul USL este unul care va sărăci şi mai mult românii şi care îi va pedepsi din nou pe arădeni pentru respingerea candidaţilor USL la alegerile locale din 2012. Claudia Boghicevici consideră că parlamentarii USL de Arad au „obligaţia morală” de a susţine în plenul Parlamentului amendamentele depuse de PDL, altfel trebuind să de socoteală pentru ignorarea intereselor arădenilor.

„Vreau să reamintesc că USL guvernează România de de 1 an şi jumătate. În campania din electorală din 2012 au promis marea cu sarea, dar după 18 luni totul s-a năruit pentru că de fapt acele promisiuni erau doar nişte minciuni. Să ne amintim: au promis că vor creşte alocaţiile de stat pentru copii, că vor majora salariile bugetarilor,  că vor indexa pensiile conform legii, că vor debloca posturile în administraţie, că vor da înapoi sporurile şi tichetele de masă pentru bugetari, că vă reduce şomajul, că vor crea 1 milion de locuri de muncă. Şi şirul acestor trăsnăi electorale poate continua la nesfârşit. Conform USL, în 2014 deja România ar fi fost o ţară în care câinii ar fi umblat cu covrigi în coadă. Bugetul pe 2014 propus de acest Guvern incompetent USL ne arată care este de fapt trista realitate după 1 an şi jumătate de guvernare. Bugetul pe 2014 confirmă încă o dată că USL a minţit grosolan în campania electorală din 2012”, a declarat Claudia Boghicevici.

PDL a depus amendamente pentru creşterea alocărilor pentru bugetul asigurărilor sociale pentru promovarea de măsuri active în sprijinul inserţiei tinerilor pe piaţa muncii, pentru mărirea alocaţiilor pentru copii, pentru mărirea sumelor pentru indemnizaţiile persoanelor cu handicap, dar şi pentru creşterea bugetului de pensii astfel încât pensionarii să primească indexarea calculată corect conform legii, de peste 5% anul viitor, şi nu doar 3,75%. Toate aceste amendamente au fost respinse de maşinăria de vot uselistă, semn al dispreţului total faţă de români” , a adăugat deputatul PDL.

În ceea ce priveşte amendamentele depuse de parlamentarii PDL pentru proiectele de dezvoltare ale Aradului, Claudia Boghicevici a făcut un apel ferm la colegii parlamentari din USL Arad de a sprijini interesele arădenilor, şi nu cele politicianiste. „Parlamentarii Dreptei au făcut front comun pentru a creşte aceste alocări pentru nişte obiective esenţiale ale Aradului, dar parlamentarii USL s-au opus. Din nou arădenii sunt pedepsiţi de USL pentru că în 2012 aceştia au ales Dreapta la alegerile locale. Este inadmisibil acest lucru şi le cer ferm parlamentarilor USL din Arad să dea socoteală dacă nici la dezbaterile din plen de săptămâna viitoare nu susţin aceste amendamente. La mijloc este interesul arădenilor, interesul de a avea spitale mai bune, drumuri judeţene mai sigure, şcoli mai bune, canalizare, infrastructură rutieră sau finalizarea celor 2 pasaje peste calea ferată. Nu este încă totul pierdut, mai putem trece aceste amendamente în dezbaterile din Comisiile pentru Buget din această săptămână sau în cele din Plen de săptămâna viitoare. Pentru aceasta însă PDL nu poate reuşi singur, pentru că nu avem numărul de voturi necesare. Avem nevoie de sprijinul parlamentarilor USL de Arad, iar aceştia au o obligaţie morală faţă de arădeni. Le reamintesc că în această vară peste 10 mii de arădeni au semnat pentru asigurarea finanţării pentru finalizarea celor 2 pasaje peste calea ferată, pentru a da numai un exemplu.”, a mai adăugat Claudia Boghicevici

No Comments

Comments for Claudia Boghicevici, PDL: Bugetul pe 2014 în forma USL va sărăci şi mai mult românii şi va lipsi Aradul de fondurile necesare pentru proiectele de dezvoltare are now closed.