Andrei Pavel: “A fost foarte frumos la Arad, dar pentru meciul cu Spania ne dorim un spaţiu mai mare”

Written by florin coita. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on martie 05, 2016 with No Comments

conferinta (Copy)

Echipa României de Cupa Davis a fost primită cu aplauze şi urale la conferinţa de presă de la finalul partidei de dublu adjudecată de Horia Tecău şi Florin Mergea, care a consfinţit victoria selecţionatei noastre în faţa Sloveniei.

“Ne aşteptam la meciuri strânse, echilibrate. Aşa a fost şi ieri în ambele meciuri de simplu, aşa a fost şi azi la dublu. Ştiam că vor evolua cei mai buni jucători ai lor, era singura şansă pe care o aveau, mai ales că întâlneau doi jucători de top. A fost un meci pe muchie de cuţit, slovenii au servit foarte bine, dar mă bucur că Florin şi Horia au rămas concentraţi până la final şi şi-au demonstrat nivelul” a sintetizat meciul de dublu Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României.

Cele mai multe întrebări au făcut referire la meciul cu Spania (câştigătoarea de cinci ori a competiţiei), tot pe teren propriu, în 15-17 iulie, unde în joc va fi un loc la barajul pentru accederea în Grupa Mondială. O echipă care îi poate alinia pe Rafael Nadal, care mai are nevoie de o prezenţă în Cupa Davis pentru a putea participa la Jocurile Olimpice. David Ferrer,  sau Feliciano Lopez.

“A fost foarte frumos la Arad, dar pentru meciul cu Spania ne dorim un spaţiu mai mare,

pentru că o întâlnire cu ibericii va fi un moment extraordinar” a recunoscut Andrei Pavel, întrebat de o posibilă locaţie pentru mult aşteptata confruntare.

“Ne-am simţit minunat la Arad, ne-am dori în viitor să mai venim, să mai jucăm meciuri de Cupa Davis aici, dar cum a zis şi Andrei, dimensiunea acestui meci care urmează e mult mai mare şi ne dorim o sală mai mare, plină. Care să ne încurajeze” a spus şi Horia Tecău.

Întrebat cum ar fi să evolueze în faţa unei săli cu 8.000 de suporteri români (aluzie la meciul de Fed Cup al fetelor, la Cluj), Florin Mergea a oferit un răspuns amuzant.

“Ultima dată când am jucat cu 8.000 de spectatori a fost în Franţa, dar erau toţi împotriva noastră, deci nu prea pot să îmi imaginez. Bine, rectific, erau doar 7.500 împotriva noastră… Nici nu pot să-mi imaginez ce înseamnă să ai o asemenea sală în spatele tău” a remarcat acesta.

Întrebat ce suprafaţă ar prefera, Horia Tecău a recunoscut că şi-ar dori să joace împotriva Spaniei pe suprafaţa preferată, pe care a şi câştigat titlul de la Wimbledon.

“Iarba, clar. O să ne sfătuim, o să ne gândim la cea mai bună suprafaţă, va daţi seama că nu e uşor să organizezi un meci de Cupa Davis pe iarbă” a mai spus câştigătorul Turneului Campionilor.

 

No Comments

Comments for Andrei Pavel: “A fost foarte frumos la Arad, dar pentru meciul cu Spania ne dorim un spaţiu mai mare” are now closed.