Andrei Pavel: “Îi simt în formă pe băieţi”

Written by florin coita. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on martie 01, 2016 with No Comments

tenis (Copy)

Cel mai atractiv eveniment sportiv al acestei săptămâni îl reprezintă, indiscutabil, partida din Cupa Davis by BNP Paribas dintre România și Slovenia, care se va desfăşura vineri, sâmbătă şi duminică în Sala Sporturilor “Victoria”.

Întâlnirea a fost prefaţată, azi, de o conferinţă de presă, cu participarea reprezentanţilor celor două loturi.

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al echipei României, i-a avut alături pe arădeanul Marius Copil, Adrian Ungur şi finaliştii Turneului Campionilor la dublu, Horia Tecău și Florin Mergea.

„Mulţumim oraşului Arad pentru că ne-a primit şi lui Marius Copil că ne găzduieşte (n.r. naționala este cazată la Hotel Coandi). Ne bucurăm să fim aici, aveţi o sală mică, dar cochetă, amenajată frumos, şi sper să bifăm prima victorie la Arad. Adversara are jucători care au fost în prima sută, se anunţă meciuri echilibrate la simplu, dar la dublu suntem favoriţi. Îi simt în formă pe băieţi, chiar dacă nu au jucat prea multe turnee înainte de Cupa Davis” a spus Andrei Pavel.

„Emoţiile sunt multe și mari în Davis Cup, dar odată cu trecerea primelor game-uri uiţi unde joci. Nici nu contează că ești la Arad, Oradea, Timișoara sau București” a precizat Marius Copil.

„E foarte important ca meciurile din Cupa Davis să se dispute în mai multe oraşe, ca mai multă lume să aibă oportunitatea să ne vadă jucând. Pentru că jucăm acasă, e foarte important să avem susţinerea publicului, pe care ni-l dorim numeros şi care să ne susţină gălăgios” a spus și Horia Tecău, cel care a câştigat Turneului Campionilor, în faţa lui Florin Mergea.

Au venit apoi în faţa reprezentanţilor mass media slovenii. Destinşi, aceştia au dovedit că au şi simţul umorului.

„Am jucat de două contra lui Marius Copil. Prima dată în urmă cu șase ani, ultima dată acum patru ani. Am câștigat ambele meciuri. Cred că de aceea m-a salutat mai greu când am trecut unul pe lângă altul” a remarcat, zâmbind, Grega  Zemlja.

Blaz Rola, celălalt titular de la simplu, a precizat că și el are o victorie la Marius Copil. „Am jucat când eram juniori, la Wimbledon. Am câștigat, dar nu ştiu dacă se pune. Eram juniori…” a spus Blaz Rola.

“Consider că şansele echipei mele sunt de 40%. Dar cred că România, dacă îşi va asigura victoria, o va face doar duminică” a declarat Blaz Trupej, căpitanul nejucător al slovenilor.

No Comments

Comments for Andrei Pavel: “Îi simt în formă pe băieţi” are now closed.