Andrei Istrățescu, campion la Arad Open!

Written by florin coita. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on august 13, 2016 with No Comments

_DSC2532Marele maestru român Andrei Istrățescu a câștigat cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Șah Arad 2016 (Arad Open).

_DSC2533Favorit 1 al competiției, Istrățescu a dominat autoritar turneul, având 6.5 după 7 runde și și-a securizat locul I cu 2 remize în ultimele două runde, terminând competiția pe primul loc, singur, cu 7,5 puncte. In urma lui se găsește un grup de 8 jucători cu 7 puncte, despărțiți de criteriile de departajare, printre care și jucătorul clubului Vados Arad, maestrul internațional Balla Tamas. Pe podium s-au mai clasat doi foști învingători la turneul arădean, marii maeștri Vlad Jianu, cu un joc solid și Balog Imre (Ungaria) care, ca intotdeauna, a fost foarte combativ. De remarcat si prezența pe locul 4 a proaspătului maestru international Mihnea Costachi în vârstă de 16 ani.

Dintre jucătorii cluburilor arădene, in afara de Balla Tamas, s-au mai remarcat Cătălin Pătrașcu (Vados, 6 puncte), Victor Văsieșiu (Vados, 5,5 puncte), Florin Popescu (CS Ineu, 5,5 puncte), Ervin Mozes (Universitatea Arad, 5,5 puncte) și Kelly Ladislau (Vados, 5,5 puncte).

Au fost premiate primele 10 locuri în clasamentul general, primii clasați la feminin, veterani, juniori sub 12, 14, 16 și 18 ani şi cei mai buni arădeni. De asemenea au fost premiați cei mai buni trei jucători pe 9 intervale rating cu premiile speciale FCC Group (ASA Servicii Ecologice).

Turneul copiilor de 10 ani a fost dominat de jucătorii echipei Vados care au ocupat primele locuri: Cristian Oltean, Flavius Sida, David Nicodin si Cosmin Lup. Primele fete la această grupă de vârstă au fost Victoria Bargan (Republica Moldova), Alessia Preda (CSU Ploiesti), Sonia Varga (Vados).

In turneul copiilor de 8 ani, la băieți pe podium s-au clasat Vlad Chiu (Mediator Giarmata Vii), Gabriel Milos (UVT Timisoara), Raul Covrig (Sig-Mar Sighetu Marmației). La fete pe primul loc s-a clasat Maria Cioară (prima si in clasamentul general la 8 ani!) de la CSU Ploiești, urmată de Flavia Sida (Vados) si Flavia Nedelcu (Giroc).

„Mulțumim gazdelor de la Hotel Continental Forum care au făcut ca cei peste 300 de jucători să aibe condiții foarte bune de joc. Festivalul nu putea avea loc fără sprijinul și implicarea autorităților locale (Centrul Municipal de Cultură Arad, Centrul Cultural Județean Arad), a sponsorilor Cotta Internațional, FCC Group – ASA Servicii Ecologice, International Alexander, Casa Româno-Chineză, Magazinul de Sah, Banca Feroviara, Universitatea Aurel Vlaicu, Luar, T2E, Sonlucky, SIS Events, La Fantana, Bavaria Cars și a partenerilor de la Directia de Sport, Expo Arad, Camera de Comerț și Industrie Arad” a precizat Alin Câmpeanu, preşedinte al Şah Club Vados.

No Comments

Comments for Andrei Istrățescu, campion la Arad Open! are now closed.