Alte două achiziții pentru UTA

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 02, 2023 with No Comments

UTA a bifat alte două achiziții în ultimele zile, doi jucători străini, experimentați, atât de necesari în condițiile problemelor de lot cu care (deja) se confruntă Mircea Rednic.

Primul este fundașul portughez Diogo Miguel Costa Rodrigues, care a evoluat ultima oară la Covilha, în liga secundă portugheză.

„Născut pe 23 august 1999, Rodrigues măsoară 185cm, poate evolua atât ca fundaș, cât și ca mijlocaș în partea dreaptă a terenului, iar durata contractului se întinde pe doi ani.

Noul nostru jucător a început fotbalul la Belenenses de unde a făcut pasul către academia celor de la Sporting Club de Portugal. A mai evoluat ulterior pentru Sacavenense, Amora FC, Covilha și Portimonense, UTA fiind prima experiență în afara Portugaliei.

În sezonul precedent, Rodrigues a evoluat în 24 de meciuri pentru Covilha, a marcat un gol și a oferit patru pase decisive.

Multă baftă, Diogo, și cât mai multe realizări în tricoul roș-alb!” se precizează în anunțul ofial al clubului.

Ultima achiziție a UTA-ei este danezul Frederik Holst (28 de ani), care vine de la formația din liga secundă suedeză Helsinborg (locul 13 din 16 echipe). Inițial, clubul arădean s-a înțeles cu fotbalistul pentru un contract valabil de la 1 ianuarie 2024, dar a făcut demersuri pentru sosirea acestuia sub comanda lui Mircea Rednic mai repede. Holst a reușit să-i convingă pe cei de la Helsingborg, despărțirea făcându-se pe cale amiabilă. Fotbalistul va ajunge la Arad joi seara și va asista din tribună la meciul noii sale echipe cu Politehnica Iași, vineri, de la ora 18.30.

Gruparea alb-roșie a anunțat oficial sosirea fotbalistului:

„Frederik Holst este noul jucător al UTA-ei! Fotbalistul danez poate evolua atât în centrul liniei de mijloc, dar și fundaș dreapta.

În vârstă de 28 de ani, Holst s-a născut pe 24 septembrie 1994, la Vanløse, în Danemarca. A crescut la academia celor de la Boldklubben, apoi a făcut pasul la Brondby IF. A mai evoluat pentru Sparta Rotterdam, în Olanda, Elfsborg, în Suedia și Lillestorm, în Danemarca. În ultimul sezon a evoluat pentru Helsingborgs IF.

A trecut pe la toate echipele naționale de juniori ale țării sale, pentru care a adunat în total 74 de selecții.

Îi urăm bun venit și la cât mai multe meciuri în tricoul roș-alb!”

Holst a adunat și 20 de prezențe în preliminariile cupelor europene (în Europa League și Conference League), cele mai recente fiind în vara lui 2021, în tricoul lui Elfsborg.

Cotat în momentul de față pe transfermark la 450 de mii de euro, danezul a avut cea mai bună cotă la finalul anului 2020, un milion de euro.

 

No Comments

Comments for Alte două achiziții pentru UTA are now closed.