Adrian Ţolea: „Avem de-a face cu o regionalizare pe bucăţi, lipsită de transparenţă şi în defavoarea cetăţenilor”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on martie 18, 2013 with No Comments

Adrian Ţolea, secretar general al PDL Arad, critică modalitatea prin care guvernarea USL găseşte de cuviinţă să implementeze regionalizarea şi dă drept exemplu felul în care ministrul Sănătăţii înţelege să facă reforma în sănătate.

„Proiectul de regionalizare a României este unul foarte important şi nu poate fi făcut pe bucăţi, ca un puzzle, pentru ca apoi să vedem ce iese. În momentul de faţă, nu ştim cum vor arăta viitoarele regiuni, deci este mult prea devreme să vorbim despre opt case regionale de sănătate. În plus, în absenţa unei reforme clare a sistemului, orice reorganizare la nivelul caselor de asigurări de sănătate şi a direcţiilor de sănătate publică va complica foarte tare viaţa tuturor pacienţilor din toată ţara. Aşa numitele economii în ce priveşte cheltuielile de personal sunt de fapt praf în ochi”, afirmă Ţolea.

Secretarul general al PDL Arad subliniază că situaţia actuală din sistemul sanitar reflectă clar lipsa de viziune, dar şi de transparenţă a Guvernului USL când vine vorba de regionalizare. „Acest proiect, al regionalizării, trebuie prezentat complet, expus la transparenţă şi supus în întregime dezbaterii publice, nu impus pe bucăţi de câte un minister, pe rând. Practic, prin aceste metode, actuala guvernare dovedeşte că ţara a ajuns pe mâna unor diletanţi, care fac experimente pe spatele cetăţenilor”, a completat Adrian Ţolea.

De asemenea, liderul democrat-liberal solicită societăţii civile şi liderilor USL Arad să se manifeste public faţă de proiectul regionalizării. „Aştept reacţia Comitetului pentru salvarea judeţului Arad, a societăţii civile şi a liderilor USL Arad, aşa cum au făcut-o acum 18 luni, când s-au dovedit extrem de vocali cu acest subiect. Tăcerea de acum e suspectă, mai ales că avem de-a face cu o regionalizare impusă, neclarificată şi care, după cum se vede din exemplul de la Sănătate, este în defavoarea totală a cetăţenilor”, a încheiat Adrian Ţolea.

No Comments

Comments for Adrian Ţolea: „Avem de-a face cu o regionalizare pe bucăţi, lipsită de transparenţă şi în defavoarea cetăţenilor” are now closed.