Adrian Todor : „Aeroportul Arad a revenit la „normal“: nu mai avem nicio cursă aeriană“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on octombrie 03, 2017 with No Comments

Pentru câteva luni, Consiliul Județean Arad s-a mândrit cu două curse săptămânale spre Antalya, care de fapt erau gestionate de companii private, CJA neavând niciun merit în această reușită. O dată încheiată perioada estivală, situația aeroportului a revenit la „normal“, în sensul că nicio aeronavă nu mai decolează sau aterizează la Arad.

Tot așteptăm de un an și ceva, de când domnul Marinel Cionca a preluat frâiele județului, să vedem mult promisa redresare a Aeroportului Arad, instituție îngropată sub bagheta magică a liberalilor care au condus destinele Aradului în ultimii 13 ani. Deși la începutul anului, doamna Boghicevici ne anunța că a trimis sute de adrese către companii aeriene și că vom avea zboruri de pe Aeroportul Arad, întreaga acțiune s-a dovedit una de imagine, un mare fâs, situația fiind în acest moment neschimbată. Nici nu puteau să fie altfel, din moment ce doamna Boghicevici a solicitat unor companii de lux sau unor companii care se ocupă cu transport rutier să opereze zboruri de pe aeroport, demersul fiind unul total neserios. În afara unor deplasări costisitoare prin Europa ale clientelei PNL angajate la CJA sau a unor lideri PNL Arad, deplasări plătite cu bani publici, sub pretextul eforturilor pentru atragerea de companii aeriene la Arad, cei de la Consiliul Județean Arad nu au făcut nimic pentru redresarea aeroportului, care se află într-o situație critică, fiind probabil singurul din țară pe care nu aterizează niciun avion.

După sistarea zborurilor spre Turcia, nu vedem nicio strategie din partea CJA, ba mai mult, Aeroportul Arad a rămas și fără conducere, până și eternul director Bălăcel fiind atras de Oradea, unde administrația locală și-a dovedit competența, iar un aeroport care era mult mai slab cotat decât cel de la Arad a devenit extrem de atractiv pentru companiile aeriene.

Așteptăm în această toamnă soluții concrete din partea CJA cu privire la Aeroportul Arad, pentru ca de la anul situația să se schimbe. Și când spunem soluții concrete, nu ne referim la noi deplasări în străinătate, pe bani publici, ale doamnei Boghicevici sau ale directorului comunicActiv Ando. Sperăm să nu avem parte din nou de concedii costisitoare pe banii arădenilor prin toate colțurile Europei, pe la Săptămâna Modei de la Milano, Oktoberfest sau Festivalul de Film de la Londra, evenimente care au loc în această perioadă, după modelul brevetat în primăvară de cuplul Boghicevici – Ando, iar cei de la CJA să înceapă să lucreze cu adevărat pentru revitalizarea activității de la aeroport. E păcat ca un aeroport care în urmă cu 13 ani avea zboruri spre București și diferite colțuri ale Europei, un aeroport în care s-au investit în ultimii ani milioane de euro să rămână în continuare doar un loc unde doar se organizează concerte, activitatea aeriană fiind paralizată total“, declară deputatul PSD Adrian Todor.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Adrian Todor : „Aeroportul Arad a revenit la „normal“: nu mai avem nicio cursă aeriană“ are now closed.