A fost semnat Protocolul cu Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on noiembrie 08, 2023 with No Comments

Miercuri, 8 noiembrie 2023, în sala Regele Ferdinand din cadrul Palatului Administrativ a fost parafat Protocolul cu Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze. Semnatarii documentului au fost primarul municipiului Arad, Călin Bibarț și doamna prof.univ.dr. Lizica Mihuț.

Scopul principal al Protocolului este de a contribui la promovarea și dezvoltarea relațiilor de prietenie între Municipiul Arad și orașele din Republica Populară Chineză, partenere ale municipiului Arad. Se dorește: organizarea de evenimente, programe și acțiuni pe diferite domenii de interes, având ca scop principal cunoașterea și promovarea tradițiilor, valorilor, culturii și istoriei municipiului Arad și a orașelor partenere din Republica Populară Chineză, promovarea și stabilirea de legături între instituții, comunități locale și organizații neguvernamentale din România și Republica Populară Chineză, cu scopul dezvoltării de proiecte comune, stimularea stabilirii de legături între societățile comerciale din România și din Republica Populară Chineză pentru dezvoltarea relațiilor economice și a schimburilor bilaterale, inclusiv prin participarea acestora la târgurile comerciale organizate în cele două țări și nu în ultimul rând se urmărește atragerea de investiții și capital chinezesc în economia românească și susținerea unor proiecte comune. Protocolul semnat azi mai prevede și colaborarea permanentă cu ambasadele și consulatele celor două țări, pentru susținerea proiectelor și a inițiativelor acestora dedicate dezvoltării relațiilor dintre cele două țări și dezvoltarea de parteneriate cu asociații de prietenie dintre cele două țări, precum și cu organizații aparținând comunității chineze din România. De asemenea se are în vedere dezvoltarea unui centru de medicină tradițională chineză în municipiul Arad.

În cadrul aceluiaşi eveniment a avut loc Simpozionul Internațional: “CULTURĂ ȘI CIVILIZAȚIE CHINEZĂ. DIALOGURI ROMÂNO-CHINEZE”, moderat de către prof. univ. dr. Lizica Mihuț. Cu acest prilej au fost prezentate lucrări de mare interes şi valoare: “Medicina tradițională chineză, la timpul prezent” semnată de dr. BRAN LILIANA, “Susținere continuă pentru Medicina tradițională chineză” a doamnei dr. CRIȘAN CORINA, “Actualitatea Medicinei tradiționale chineze” semnată de dr. LUCACI LUMINIȚA, “Colaborare Româno-Chineză în perioada pandemiei” a doamnei dr. OLAR DANA CRISTINA și lucrarea doamnei dr. ORODAN MIHAELA cu titlul “Acupunctura, experiență personală”.

No Comments

Comments for A fost semnat Protocolul cu Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze are now closed.