(A) Toate cele 52 de pieţe agroalimentare din judeţ sunt deschise pentru producători şi arădeni

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on noiembrie 10, 2020 with No Comments

Veste bună pentru producătorii, comercianţii şi arădenii care îşi fac cumpărăturile în pieţe: toate sunt deschise şi funcţionează, cu măsuri speciale pentru protejarea sănătăţii tuturor.

Administraţiile PNL din județul Arad au reușit să găsească soluții pentru toate piețele din județ, în contextul intrării în vigoare a noilor măsuri de protecție sanitară. Primarii ne-au garantat că doresc să asigure toate condiţiile pentru ca oamenii să poată să muncească, să menţină activităţile economice şi locurile de muncă, să aibă acces la servicii.

În tot judeţul funcţionează 52 de pieţe agroalimentare, dintre care 8 au hale pentru care era nevoie de măsuri speciale. Preocuparea şi dorinţa autorităţilor a fost ca toate aceste pieţe să rămână deschise pentru producători, comercianţi şi arădeni, iar obiectivul a fost atins.

Autorităţile locale, împreună cu prefectul, au luat măsuri acolo unde se impuneau: la pieţele din Curtici şi Pecica au fost rabataţi pereţii halelor şi s-au creat astfel spaţii deschise, conforme regulilor. În alte 6 pieţe (două din Arad, Chişineu-Criş, Lipova, Pâncota şi Sântana) s-au creat spaţii comerciale în aer liber.

În municipiul Arad, piețele sunt, de asemenea, deschise. În pieţele Mihai Viteazul, Mioriţa, Catedralei, Vlaicu şi Grădişte s-au amenajat spaţii exterioare pentru comercianţii de legume-fructe, în hale funcţionează spaţiile comerciale independente, după cum a anunțat primarul Călin Bibarț.

„Noi, cei din PNL, ne asumăm responsabilităţi şi venim cu soluţii pentru oameni, pentru producători, pentru locuri de muncă. Sunt unii politicieni care critică fără soluţii şi, în mod iresponsabil, răspândesc informaţii false. Atitudinea lor ne întăreşte convingerea că românii, arădenii, au nevoie de o guvernare responsabilă, de oameni care rezolvă hotărât problemele care apar. În ultimele luni, reprezentanţii PNL au fost în prima linie a luptei pentru sănătate, pentru a reveni la viaţa normală. În 6 decembrie, avem din nou nevoie de votul şi sprijinul vostru pentru o guvernare responsabilă, pentru dezvoltarea Aradului”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Măsurile luate de guvern pentru a reduce impactul răspândirii virusului SARS-CoV2 în piețele închise au avut drept principal scop protejarea persoanelor vulnerabile medical, pensionari în special. În paralel, s-au căutat soluții pentru ca alimentele proaspete să poată fi puse la dispozția cetățenilor, iar producătorii să-și poată vinde marfa în continuare.

Comandat de PNL Arad, cod mandatar 11200025

No Comments

Comments for (A) Toate cele 52 de pieţe agroalimentare din judeţ sunt deschise pentru producători şi arădeni are now closed.