A fost comemorată Ziua Internațională a Holocaustului

Written by admin. Posted in Istorie

Tagged: , ,

Published on ianuarie 27, 2016 with No Comments

holocaust

27 ianuarie 1945 lagărul nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau a fost eliberat de armata sovietică la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

Expoziţia de Istorie a Complexului Muzeal Arad/Palatul Cultural (Piaţa George Enescu 1)

Intrarea dinspre Parcul Copiilor

Miercuri, 27 ianuarie 2016, orele 12.00

Complexul Muzeal Arad şi Complexul Universitar de studii Multiculturale şi Patrimoniale prin Centrul de Studii Iudaice „Academician Nicolae Cajal” din Arad, Comunitatea Evreilor din Arad, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad (prof. Adrian Bucur), Liceul Teoretic “Jozef Gregor Tajovsky” Nădlac (prof. Pavel Huszarik, prof. Alin Stana), organizează Comemorarea Zilei Holocaustului, miercuri, 27 ianuarie 2016, orele 12.00, eveniment care va avea loc expoziţia de istorie a Complexului Muzeal Arad/Palatul Cultural (Piaţa George Enescu 1), intrarea dinspre Parcul Copiilor.

Comemorarea este organizată într-un larg parteneriat pentru a pune la îndemâna tinerilor – în special – dar şi a societăţii arădene informaţii clare, pertinente, obiective, care să ducă la o justă percepere a evenimentelor comemorate.

De ce 27 ianuarie ?

27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare, de la Auschwitz-Birkenau, astăzi în Polonia, a fost eliberat de armata sovietică. Dorim să ne amintim de cei peste şase milioane de evrei, care au fost ucişi în timpul războiului în lagărele de exterminare, doar pentru faptul că erau evrei. Important este faptul ca aceste lucruri să fie cunoscute pentru a preveni posibile situaţii similare”  – Prof. univ. dr. Marius Ioan Grec, director al Centrului de Studii Iudaice „Academician Nicolae Cajal” din Arad, coordonatorul evenimentului.

No Comments

Comments for A fost comemorată Ziua Internațională a Holocaustului are now closed.