Consiliul Județean a majorat cu 4.591.070 lei suma necesară asigurării continuității actului medical în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on noiembrie 25, 2021 with No Comments

Prin rectificarea bugetară aprobată, Consiliul Județean a majorat cu 4.591.070 lei suma necesară asigurării continuității actului medical în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, și a alocat fonduri pentru reparații la instalația electrică secția ATI II (clădirea din piața Mihai Viteazu) – 81.000 lei și pentru reparații la instalațiile electrice de curenți tari la secțiile de pe strada Cicio Pop – 227.000 lei.

„Acordăm o atenție deosebită sistemului sanitar, în special în secțiile unde consumul de curent este ridicat, solicitând în exces rețeaua electrică. Am găsit resurse și, prin rectificarea bugetară, am direcționat 308.000 lei pentru aceste reparații la instalațiile electrice. Am văzut ce se întâmplă în  alte spitale din țară și încercăm să prevenim astfel de tragedii, deși suntem conștienți că multe dintre rețelele electrice din clădirile spitalicești arădene sunt învechite și fac cu greu față actualelor dotări cu aparatură din Spitalul Județean”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De asemenea, consilierii județeni au aprobat alocarea a 640.000 de lei, din excedentul bugetar al Consiliului Județean Arad, spre diferite obiective de investiții din Învățământ, Asistență Socială, Cultură sau Drumuri.

„Excedentul bugetar al Consiliului Județean Arad ne-a dat din nou posibilitatea de a finanța proiecte de investiții, pentru a realiza documentațiile necesare pentru proiecte viitoare, dar și pentru anumite dotări, destinate bunei funcționări a Consiliului Județean și a instituțiilor aflate în subordinea sa. Acest excedent bugetar, alimentat prin economii realizate la diferite licitații, se dovedește încă o dată «rezervorul» prin care putem să rezolvăm necesitățile bugetare din cursul anului”, a completat Iustin Cionca.

No Comments

Comments for Consiliul Județean a majorat cu 4.591.070 lei suma necesară asigurării continuității actului medical în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență are now closed.