Procurorii DNA au descins în locuințele unor oameni de afaceri din județul Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on mai 26, 2015 with No Comments

Procurorii DNA din Timişoara au descins, marţi dimineaţă, la locuinţele unor oameni de afaceri din judeţul Arad şi la locuinţa primarului din localitatea Zăbrani, într-un dosar de evaziune fiscală şi fraudare de fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la trei milioane de euro.

Potrivit unor surse judiciare, mai mulţi oameni de afaceri din judeţul Arad, precum şi primarul din localitatea Zăbrani, Marian Toader, sunt suspectaţi de fraudarea unor fonduri europene şi de evaziune fiscală, la locuinţele lor fiind făcute mai multe percheziţii de către procurorii DNA, , transmite corespondentul MEDIAFAX.

Prejudiciul estimat în acest caz de către anchetatori este de aproximativ trei milioane de euro.

Conform surselor citate, oamenii de afaceri vizaţi au obţinut fonduri europene pentru înfiinţarea unei culturi de viţă-de-vie în judeţul Arad, aceştia intrând în parteneriat public – privat şi cu primăria din Zăbrani.

Conform proiectului european, terenul pe care trebuia plantată viţa-de-vie urma să fie mai întâi curăţat, apoi ar fi trebuit să fie plantaţi butaşii care fuseseră cumpăraţi de la un om de afaceri italian.

Oamenii de afaceri nu ar fi respectat însă aceste condiţii prevăzute în proiect şi, în plus, au implicat o firmă cu care ar fi fraudat fondurile europene.

Drept recompensă pentru această afacere, primarul din Zăbrani, Marian Toader, urma să primească 50 de hectare de teren cultivat cu viţă-de-vie, afirmă anchetatorii.

În prezent, oamenii de afaceri şi primarul din Zăbrani sunt cercetaţi de către procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional orgaizat, evaziune fiscală şi fraudare de fonduri europene, unrmând să fie audiaţi la sediul DNA din Timişoara.

sursa: mediafax

 

No Comments

Comments for Procurorii DNA au descins în locuințele unor oameni de afaceri din județul Arad are now closed.