Zeci de tineri, români şi italieni, participă la un proiect Erasmus Plus, în Parcul Natural Lunca Mureşului

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on aprilie 15, 2015 with No Comments

Zeci de tineri, românişiitalieni, participă la un proiect Erasmus Plus, înParcul Natural LuncaMureşului

15 tineri din Româniaşi 15 tineri din Italia participă, timp de mai bine de două săptămâni, la un proiect cu finanţare europeană ce se desfăşoară în Arad,  în Parcul Natural Lunca Mureşului.
Pe parcursul  celor 15 zile, din 9 aprilie până în 23 aprilie, tinerii  participanţi la proiectul “Gaia” finanțat prin programul Erasmus Plus, vor avea  oportunitatea  să desfăşoare mai multe activităţi sportive, jocuri, exerciţii,  activităţi diverse de protejare a mediului pentru promovarea unui mod de viaţă durabil prin cultivarea interesului pentru menţinerea şi promovarea stării de sănătate a mediului înconjurător.
De asemenea, participanţii vor face  vizite în Aria Naturală Protejată „Defileul Munţii Metaliferi”, Aria Parcului Natural Lunca Mureșului, vor lua parte la campanii de informare si conştientizare, dar şi la  seri interculturale. Participanţii au vârsta  între 17 şi 23 de ani.
Organizația care coordonează proiectul este  „TERRA NOBILLIS” din Arad s ipartenerul de proiect  asociația „JUMP IN” din oraşul Poggiardo din Italia.
Partenerii locali ai acestui  proiectsunt: PrimăriaMunicipiului Arad, cinci asociaţii de proprietari din Arad, Parcul Natural „Lunca Mureşului” Arad, Centrul Local Arad „Phoenix” din cadrul Organizaţiei Naţionale „Cercetaşii României”, asociaţia „Educatio” (Custodele Ariei Naturale Protejate “Defileul Munţii Metaliferi”-Situl Natura 2000 ROSPA 0325), Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad, Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad, Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” Arad

*******
Despre Programul Erasmus Plus:
Erasmus+ va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la programe de voluntariat în alte țări. Totodată va finanța parteneriate transnaționale între diferite organizații și instituții de educație, formare și tineret, cu scopul de a coopera și de a construe punți între sistemul educațional și câmpul muncii prin care să faciliteze acoperirea deficitului de competențe necesare astăzi. De asemenea, va susține eforturile de modernizare a sistemelor de educație, formare profesională și tineret. În ceea ce privește sportul, programul va finanța activități sportive de masă accesibile publicului larg și proiecte transfrontaliere destinate promovării fair-play-ului și combaterii aranjării meciurilor, dopajului, violenței și rasismului.
Erasmus+ reunește șapte programe ale UE în domeniul educației, formării, tineretului și susține, pentru  prima dată, sportul. Cele șapte programme europene de finanțare reunite sunt: Învățare pe Tot Parcursul Vieții, Tineret în Acțiune, Erasmus Mundus, Tempus, Alfa, Edulink și programul de cooperare cu țările industrializate. Având o abordare integrată, Erasmus+ oferă mai multe posibilități de cooperare între sectoarele educației, formării, tineretului și sportului.

Acest proiect este finanţat cu sprijinul ComisieiEuropene. Această publicaţie (comunicare) reflect numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventual utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

 

 

No Comments

Comments for Zeci de tineri, români şi italieni, participă la un proiect Erasmus Plus, în Parcul Natural Lunca Mureşului are now closed.