Workshop pe tema serviciilor sociale

Written by florin coita. Posted in Top News

Tagged: , , , , ,

Published on septembrie 14, 2016 with No Comments

intalnire-ong-2

Sub genericul „Contractarea de servicii sociale în județul Arad în anul 2016” Federația Plus și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad organizează, la Căsoaia, un workshop cu teme de interes pentru mediul ONG care activează în sfera serviciilor sociale, în scopul consolidării parteneriatului public-privat.

În prima parte a întâlnirii se vor purta discuții pe marginea implementării Strategiei Județene de Dezvoltare de Servicii Sociale a Județului Arad, 2014-2020, planul anual de acțiune–evaluare 2016, consultarea furnizorilor privați de servicii sociale reprezentând o prioritate pentru DGASPC Arad.

Cea de-a doua parte a workshop-ului se va axa pe vasta tematică a contractării de servicii sociale în județul Arad, precum și liniile de finanțare disponibile pentru ONG-uri.

La acest workshop vor participa reprezentanți ai 22 de organizații non-guvernamentale din întreg județul Arad care vor avea ocazia să afle noutăți din domeniul legislativ specific, informații utile despre condițiile pe care le impune procedura de contractare a serviciilor sociale, dar și să dezvolte capacitatea organizaţiilor din  județ de a aduce în atenția autorităților publice, respectiv reprezentanților Consiliului Județean Arad, problematica legată de mecanismul de finanțare a serviciilor sociale și promovarea includerii cu prioritate a acestora în polul de creștere pentru dezvoltare durabilă prin strategia județeană.

„Faptul că reușim cu această ocazie să fructificăm bunele practici privind colaborarea între ONG-uri şi autorităţile publice, respectiv să stimulăm dialogul constructiv între părţi și să  facilităm schimbul de experienţă ca parteneri, reprezintă pentru noi un pas înainte, confirmând relația de cooperare . Este deosebit de important acest workshop, în vederea organizării și dezvoltării serviciilor sociale, principalul obiectiv fiind realizarea unui sistem eficient si transparent care să răspundă nevoilor sociale ale beneficiarilor din județul nostru” declară Erika Stark, directorul DGASPC Arad.

La finalul workshop-ului se va contura o imagine de ansamblu privind implicarea actuală a ONG-urilor în oferirea de servicii sociale copiilor și persoanelor adulte, la nivelul județului Arad, a dificultăților cu care se confruntă aceste organizații în furnizarea de servicii, precum și propuneri de soluționare a acestora.

 

No Comments

Comments for Workshop pe tema serviciilor sociale are now closed.