Vot pentru finanțarea autostrăzii Moldovei!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , ,

Published on septembrie 26, 2023 with No Comments

A fost votat proiect de Lege pentru aprobarea Contractului de finanțare al autostrăzii A7, aferent Mecanismului de redresare şi rezilienţă – dintre România şi Banca Europeană de Investiţii. România împrumută 600 milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru construcția autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani, finanțată cu 1,95 miliarde de euro și din PNRR.

„Am votat acest proiect de lege pentru dezvoltarea României, un obiectiv urmărit de foarte mulți ani, de a avea legate prin drumuri de mare viteză regiunile istorice ale țării. Este un proiect cu o valoare foarte mare, de 6,7miliarde de euro și îmi doresc să fie gata cât mai repede, așa cum îmi doresc să finalizăm drumul expres Arad – Oradea, autostrada Nădlac – București și Autostrada Transilvaniei”, a spus deputatul PNL Sergiu Bîlcea.

Drumul va avea 319 km, profil 2×2 benzi de circulație, între Ploiești si Pașcani și este împărțit în patru secțiuni:  Ploiești – Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focșani, cu o lungime de 82,44 km; Focșani – Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Pașcani, cu o lungime de 77,39 km.

 

No Comments

Comments for Vot pentru finanțarea autostrăzii Moldovei! are now closed.