Florin Tripa: „Guvernul a aprobat finanțarea pentru drumul Bârsa – Moneasa, așteptăm ca CJA să se apuce de lucru“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 15, 2018 with No Comments

Ministerul Dezvoltării a semnat contractul de finanțare pentru drumul Bârsa – Moneasa – limită județul Bihor, o investiție finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de 78 de milioane de lei. Este cel de-al treilea drum județean pentru care Ministerul Dezvoltării alocă fonduri pentru reabilitare prin PNDL, după Sânmartin – Olari – Caporal Alexa (46 de milioane de lei) și Nădab-Seleuș (32 de milioane de lei).

„Guvernul României a alocat prin PNDL nu mai puțin de 156 de milioane de lei pentru drumurile județene din Arad, o sumă consistentă cu ajutorul căreia se vor reabilita trei drumuri extrem de importante, care în momentul de față sunt într-o stare precară. Drumul Bârsa – Moneasa – limită județul Bihor este o investiție pentru care am luptat, alături de colegii mei parlamentari PSD Arad, fiind imperios necesar să asigurăm căile de acces către stațiunea Moneasa, dacă vrem să dezvoltăm această zonă de maxim interes pentru județul Arad. Iar prin reabilitarea drumului Bârsa – Moneasa – limită județul Bihor, precum și prin reabilitarea drumului Arad – Pâncota, prin finanțare POR, program coordonat tot de Ministerul Dezvoltării, problema legăturilor rutiere către stațiunea Moneasa va fi rezolvată, iar cei care doresc să se relaxeze la poalele Munților Codru Moma nu-și vor mai distruge mașinile pe tronsonul Arad – Șiria, în special, dar și pe Sebiș – Moneasa.

Sper ca și Consiliul Județean Arad să-și facă datoria față de arădeni, după ce a primit finanțarea din partea Ministerului Dezvoltării, să trateze cu seriozitate acest proiect, iar lucrările să demareze într-un timp cât mai scurt. Mă îngrijorează faptul că pentru celelalte două drumuri finanțate prin PNDL, deși s-au semnat contractele de finanțare de mai bine de o lună, data de începere a lucrărilor este încă o necunoscută. Conducerea CJA nu mai are acum nicio scuză: banii sunt alocați, contractul semnat, iar de acum orice întârziere i se datorează“, declară deputatul PSD Florin Tripa.

 Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Florin Tripa: „Guvernul a aprobat finanțarea pentru drumul Bârsa – Moneasa, așteptăm ca CJA să se apuce de lucru“ are now closed.