UTA e din nou în prima ligă, Aradul e în sărbătoare!

Written by admin. Posted in Sport, Top News, Uncategorized

Tagged: , , , ,

Published on august 02, 2020 with No Comments

UTA a reușit ceea ce toată suflarea alb-roșie aștepta de atâția ani, revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc, grație egalului, 1-1 (0-1), de la Pitești, obținut în fața grupării Campionii FC Argeș.

Gyuszi Balint a început cu o formulă inedită în Trivale, fără patru „senatori” de drept, Moise, Bustea (suspendați), Iacob și Melinte (lăsați pe bancă din considerente tactice). Partida a debutat sub semnul echilibrului, cu o dominare sterilă a gazdelor, fără ca poarta lui Balauru să fie amenințată. Alb-roșii au închis culoarele, nu și-au asumat riscuri, demnă de consemnat fiind doar ratarea lui Buhăescu, acesta nereușind să profite de o eroare a lui Balauru, ieșit neinspirat din poartă. Atacantul piteștean a tras din unghi, dar a fost blocat de goal-keeper-ul arădean (min. 35). Ușor  ușor UTA a început să se vadă și în ofensivă, iar la prima șarjă periculoasă în careu, Buhăcianu l-a servit excelent pe Pușcaș, acesta a fost împiedicat de portarul Ducan și arbitrul Marcel Bârsan a dictat, fără ezitare, penalty. Alex Ioniță a executat puternic, la semiînălțime, aducând UTA în avantaj, 0-1 (min. 40).

Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil, iar alb-roșii au intrat la cabine cu un moral bun în perspectiva părții secunde. Care a început cu aceeași dominare a gazdelor, una însă mai accentuată, iar ocaziile periculoase au început să apară la poarta UTA-ei. În minutul 49 Ad. Popa a șutat din careu, direct în brațele lui Balauru, foarte bine plasat. Egalarea a venit totuși în min. 53, Matiș marcând cu un șut din interiorul careului, mingea lovind interiorul barei înainte de a scutura plasa, 1-1.

Argeșul a continuat să forțeze, iar în min. 60 a ratat o altă ocazie imensă, Ad. Popa, lăsat nemarcat de fundașii centrali arădeni șutând din careu puțin pe lângă vinclu  .

Gazdele au resimțit efortul făcut, meciul intrând într-o perioadă marcată de probleme  fizice în ambele echipe. În min. 93 glonțul trece pe lângă urechea arădenilor, atunci când Buhăescu trimite mingea în bara transversală, dintr-o  lovitură liberă de la 25 de metri, ușor acordată de centralul Marcel Bârsan. În replică UTA răspunde cu câteva șarje ofensive, fără a-l amenința pe Ducan, iar finalul este unul apoteotic. Pentru ambele echipe. Asta după ce Rapid a egalat-o pe Turris la ultima fază a meciului și alături de UTA, argeșenii sunt și ei promovați direct în prima ligă! Lucru mai rar în fotbal, în sport în general, pe terenul din Trivale se dezlănțuie două hore ale bucuriei, așa că asistăm, poate în premieră, la un meci egal, în care ambele echipe sunt învingătoare!

Așadar, UTA ajunge din nou în elita fotbalului românesc, câștigând campionatul ligii secunde,  iar pentru asta merită felicitări, până la urmă, toți cei implicați în această performanță, toată suflarea alb-roșie. Aradul e în sărbătoare!

FC Argeș: Ducan – Tofan, Deslandes, Leca, Mușat (Șerbănică) – Prepeliță, Șerban – Matiș, Năstăsie (Grecu), N. Popescu (A. Popa) – Buhăescu.

UTA: Balauru – Tomozei (A. Rus), Crișan, Fl. Ilie, Rumpoulakou – Miculescu, Pușcaș (Melinte), Isac, Ursu (Ciucur) – A. Ioniță (C. Rus), Buhăcianu (Jebari).

Au arbitrat: M. Bîrsan – la centru, R. Ghingiuleac (ambii din București), D. Mitruți (Craiova) – asistenți. Obs. FRF: I. Olah (Sfântu Gheorghe) și M. Lumânare (București).

Foto: Viorel Muscă

No Comments

Comments for UTA e din nou în prima ligă, Aradul e în sărbătoare! are now closed.