Urșii păcăliți de Vulpoi!

Written by admin. Posted in Editorial, Politica

Tagged: , , , , , , ,

Published on februarie 28, 2017 with No Comments

cons

Am asistat ce-i drept, fără surprindere, la ședința de Consiliul Local, derulată astăzi în „Sala Ferdinand” din Primăria Municipiului Arad. Au fsot dezbătute o serie de proiecte folositoare pentru urbea noastră, dar vreau să mă opresc aici la unul, cel mai discutat în ultima vreme.

Cel mai sensibil punct de pe ordinea de zi a fost cel referitor la transformarea terenului de la fosta fabrică „Tricoul Roșu” într-o zonă de agrement, mai bine spus într-un parc. Până aici totul clar! Dar, pentru acest lucru vor trebui purtate niște discuții, negocieri la sânge cu actualii proprietari. Aici intervine problema. Consilierul independent Marin Lupaș a cerut unele lămuriri, cum de altfel domnia sa le cere în mai toate ședințele de CLM, de mulți ani încoace. Le-a primit, mai mult sau mai puțin, dar într-un final s-a arătat mulțumit. Până aici totul bine și frumos! Dar cum ședința trebuia animată, au intervenit doi consilieri PSD, în speță Varcuș și Buruc (să nu se lase la Lupaș), care aveau unele bănuieli în ceea ce privește negocierile cu proprietarii. Credem noi, că aceștia îl bănuiau pe Falcă de ceva mânării, așa că au invocat tot felul de motive, cum că nu e destul de transparentă treaba, că nu participă la negocieri și oameni din gașca lor…etc. Dar la fel ca și în povestea din copilăria mea „Ursul păcălit de vuple!” cam așa s-a întâmplat și azi cu cei trei consilieri. Dacă la Consiliul Județean doctorul Furău nu a înghițit momeala lui Cionca de a prelua frâiele Spitalului Județean, cei trei consilieri locali au făcut-o. Edilul șef Falcă a dovedit că nu există nici o mânărie în ce privește negocierile cu proprietarii terenului și a salutat amendamentul consilierului Gianina Pistru. Acest amendament a propus ca cei trei consilieri să facă parte alături de Barbeș și Boca, din comisia ce va lua parte la negocieri. S-a votat în unanimitate amendamentul și iată că cei trei au ajuns în comisie și implicit pot purta negocieri cu proprietarii terenului, care mai mult ca sigur vor eșua, că din câte știm noi aceștia cer cam 7-8 milioane de euro, așa că? Se va ajunge mai mult ca sigur în instanță, după ce Primăria va începe procedurile de expropriere. Cu toții am fi bucuroși dacă aceștia ar dovedi că sunt buni negociatori și reușeasc să-i convingă pe proprietari să vândă la un preț rezonabil, care poate fi acceptat de primărie, dar? Există acest dar!

Dacă negocierile vor eșua, cei trei consilieri, doi PSD + un Independent vor fi „țapi ispășitori” (normal că și ceilalți doi, că doar nu vor fi scutiți). Așa că domnilor consilieri din grupul PSD+ALDE s-a dovedit încă odată, că vulpoiul a păcălit, nu ursul ci urșii și mai mult de atât s-a dovedit că acesta nu face nicio mânărie. Cred că a sosit momentul să ascultați de cei bătrâni (vezi exemplul colegului Furău) că dacă continuați să ascultați de cei mai tineri, gen Fifor, nu veți ajunge „fără coadă” ca ursul din poveste, ci mai de grabă „cu coadă”

Să auzim numai de bine!

No Comments

Comments for Urșii păcăliți de Vulpoi! are now closed.