În zona Orizont din Micălca se desfășoară lucrări de modernizare și regenerare urbană

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , , ,

Published on octombrie 29, 2014 with No Comments

Primăria Municipiului Arad desfășoară în acestă toamnă în zona Orizont din Micălca lucrări de modernizare și regenerare urbană. Lucrările vizează  modernizarea aleilor, acceselor auto și trotuarelor, amenajarea de parcări, spații verzi, suplimentat sistem iluminat public, asigurat scurgere ape pluviale. Lucrările sunt în fază de finalizare în zona blocurilor 710-716  Programul de reamenajare urbanistică va continua cu alte cvartale de blocuri din zona Miorița

Aceste lucrări sunt etape-pilot în cadrul unui program amplu de regenerare urbană pe care municipalitatea îl are ca obiectiv pentru perioada 2014-2020. Programul vizează îmbunătățirea cadrului de viață în municipiul Arad, prin redefinirea ți modernizarea lucrărilor de urbanizare primară și secundară, în special în cartierele de blocuri construite în perioada comunistă. În cadrul proiectului sunt definite 6 mari zone pentru intervenție: cartierul Vlaicu, la stânga, respectiv la dreapta arterei Aurel Vlaicu, Micălaca are trei zone (zona dintre Calea Lipovei și str.Voinicilor, zona 300, respectiv zona blocurilor 500-700), apoi cartierul Alfa și în zona centrală.

„Demarăm lucrările cu fonduri de la bugetul local și avem în vedere alte două surse de finanțare : de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare și  bani europeni nerambursabili”  a explicat Primarul Municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă.

No Comments

Comments for În zona Orizont din Micălca se desfășoară lucrări de modernizare și regenerare urbană are now closed.