Și cei mici joacă şah!

Written by admin. Posted in Sport

Tagged: , ,

Published on iunie 11, 2014 with No Comments

 

In weekendul trecut s-a desfășurat o nouă ediție a Cupei Galleria la sah, de data aceasta concursurile fiind dedicate celor mai mici dintre șahiști, cei de grădiniță și cei aflați în clasa pregătitoare (clasa zero) la școală.

Peste 100 de copii au luat parte la competiția care s-a desfășurat în condiții excelente la Galleria Mall iar micii șahiști au încercat să pună în practică cele învățate în decursul anului școlar la cursurile din grădinițele sau școlile lor.

Turneul celor mici s-a desfășurat în sistem elvețian pe parcursul a 5 runde, iar cel mai bun s-a dovedit a fi Filip Magold (Grădinița PP14) care a avut punctaj maxim. Lupta a fost strânsă însă, iar concurenții de pe locurile următoare au arătat că joacă un șah foarte bun pentru vârsta lor. Pe podium s-au mai clasat Robert Răducan (Grădinița PP2) cu 4,5 puncte si Flavius Valea (Grădinița PN 24) cu 4 puncte (primul dintr-un grup de jucători cu 4 puncte departajați de criteriile turneului). Cea mai bună fată din turneu a fost Oana Babău (Grădinița Căsuța Piticilor), pe locurile următoare situându-se Maria Bodrogean și Teodora Borzak, ambele de la Grădinița Piticot.

În turneul celor de clasa zero am avut și copii care au fost la început de drum în șah dar și șahiști care au mai făcut șah și la grădiniță, astfel că la primele mese nivelul de joc a fost mai ridicat. După 7 runde pline de suspans, campion a fost Nichita Gâdinceanu (Lic. AM Guttenbrunn) cu 6,5 puncte, urmat de Andrei Man (Sc. Gim. Mihai Eminescu) cu 6 puncte și de David Ștef (Școala Gimnazială Aurel Vlaicu) cu 5,5 puncte. Cea mai bine clasată fată a fost Karina Bălan (Lic. Pedagogic), urmată de Bianca Sandici (Lic. Pedagogic) și Denisa Roxin (Șc. Gim. Nr. 5).

 

No Comments

Comments for Și cei mici joacă şah! are now closed.