Aradul a deschis astăzi Anul Centenar cu o conferință, premieri și un spectacol de gală dedicat Micii Uniri!

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 23, 2018 with No Comments

Primăria și Consiliul Județean organizează astăzi, în parteneriat cu Biblioteca A.D. Xenopol, Complexul Muzeal al Județului Arad și Centrul Municipal de Cultură primele evenimente importante din calendarul Centenarului Marii Uniri!

În fața unei asistențe numeroase, în Sala Vasile Goldiș a Consiliului Județean, s-a desfășurat conferința „Despre Mica Unire, la Arad, Capitala Politică a Marii Uniri”, cu participarea cercetătorului științific I dr. Cătălin Turliuc, de la Academia Română, Institutul de Istorie A. D. Xenopol Iași, și dr. Ionuț Cojocaru, Universitatea București.

În continuarea evenimentului, în această după-amiază, de la ora 18, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, și președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, premiază o sută de istorici locali și arădeni pasionați de istoria locală, în Sala Ovidiu Maitec de la Muzeul de Artă.

Așa înțelegem noi să respectăm istoria Aradului și istoricii Aradului. Este un moment frumos și important în care ne aducem recunoștința față de oamenii care s-au implicat pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Consiliul Județean și Primăria au solicitat Guvernului finanțare pentru 22 de proiecte pentru aniversarea Centenarului la Arad, proiecte de infrastructură și evenimente de mare impact. NU AM PRIMIT NICI FINANȚARE ȘI NICI MĂCAR RĂSPUNS! De aceea, ne organizăm PRIN NOI ÎNȘINE, într-un parteneriat Consiliul Județean – Primărie. Consiliul Județean renovează, în centrul Aradului, sala unde s-au discutat condițiile Unirii. Este una dintre investițiile noastre de suflet, anul acesta. Așa cum de suflet este și omagiul pe care astăzi, prin mijloacele noastre modeste, îl aducem arădenilor preocupați de istoria locului. Organizăm evenimente, aducem la Arad personalități din țară și din străinătate, să arătăm că așa cum Aradul a avut un rol important în Europa anului 1918, continuă să contribuie prin industria sa, prin personalitățile sale, prin cultura sa, prin oameni ca dvs., la Europa mai bună a viitorului”, a declarat președintele Iustin Cionca.

Vă reamintim că joi, de la ora 19, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” are loc un spectacol de gală susținut de Filarmonica Arad, dedicat Unirii Principatelor Române. Își vor da concursul orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Arad și orchestra Rapsozii Zărandului.

 

No Comments

Comments for Aradul a deschis astăzi Anul Centenar cu o conferință, premieri și un spectacol de gală dedicat Micii Uniri! are now closed.