Senatorul PDL Arad Constantin Traian Igaş alături de primarul Attila Papp şi Andrei Moţ

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on februarie 26, 2014 with No Comments

Senatorul PDL Arad, Constantin Traian Igaş a susţinut, astăzi, o conferinţă de presă avându-i  alături pe primarul comunei Iratoşu, Atilla Papp şi pe directorul Casei de Cultură din Curtici, liderul mişcării împotriva exploatării gazelor de şist din judeţul Arad, Andrei Moţ.

Aceştia au făcut referire, la două subiecte foarte importante pentru judeţul Arad şi total lipsite de interes de guvernul de la Bucureşti; deschiderea unui punct de frontieră cu Ungaria, la Variaşul Mic  şi identificarea de hidrocarburi prevăzute a avea loc în perimetrul EX 6 Curtici.

În primul caz, senatorul igaş şi primarul localităţii Iratoşu  au explicat pe larg demersurile făcute la guvernele maghiar şi român în vederea deschiderii punctului de frontieră de la Variaşu Mic (n.r.punct deschis ocazional pentru utilajele agricole, de vreo trei ani) Cei doi au avut mai multe întrevederi cu primarul de la Dombegyhaza, cu ministrul de Interne al Ungariei şi cu o serie de reprezentanţi ai Guvernului maghiari, concluzia fiind aceia că localităţile din zonă nu ar avea decât de câştigat în urma deschiderii acestui punct de trecere a frontierei. Din păcate totul este blocat la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor de la Bucureşti. „Ministerul nu a dat un răspuns concret. Acolo am impresia că nu ştie stânga ce face dreapta. Am primit un răspuns de la un funcţionar, fără ca ministrul să aibă vreo implicare, poate decât eventual cu semnătura, dacă şi aceea este a lui. Dacă eram eu ministru, în maxim zece zile rezolvam situaţia”, a declarat Constantin Traian Igaş

Senatorul arădean  a făcut apel la colegii săi parlamentari de Arad să sprijine demersurile autorităţilor locale de a obţine deschiderea unui punct de frontieră la Variaşul Mic.

Cel de-al doilea subiect, mult dezbătut în ulima vreme în România, cel al explorării gazelor de şist, Igaş a susţinut că a depus interpelări la miniştri Agriculturii, Mediului şi Economiei, dar încă nu au primit un răspuns oficial. La fel ca şi primarul Atilla Papp şi Andrei Moţ, senatorul arădean sus-ine anularea ordonanţei Guvernului Ponta care permite explorarea pentru depistarea de hidrocarburi în perimetrul EX 6 Curtici.

Liderul Andrei Moţ susţine că vor avea loc pe viitor ample mişcări de protest nu numai în judeţul Arad ci în toată ţara.

 

No Comments

Comments for Senatorul PDL Arad Constantin Traian Igaş alături de primarul Attila Papp şi Andrei Moţ are now closed.