Senatorul Constantin Traian Igaș va fi prezent la conferința UNESCO de la Paris

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on mai 18, 2015 with No Comments

În perioada 18-20 mai 2015, senatorul Constantin Traian Igaș, în calitate de președinte al Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, va participa la Conferința de la Paris a statelor părți la Convenția din 1970 privind traficul ilicit de bunuri culturale.

Având în vedere impactul devastator al traficului ilicit de bunuri culturale din patrimoniul nostru comun, statele părți la Convenția din 1970 sunt încurajate să facă o informare, în cadrul reuniunii, cu privire la acțiunile întreprinse pentru protejarea și salvgardarea patrimoniului cultural aflat în pericol” declară senatorul Constantin Traian Igaș.

Statele părți vor fi invitate să discute despre posibila adoptare a proiectului care cuprinde direcțiile operaționale privind cooperarea internațională pentru combaterea traficului ilicit de bunuri culturale care au fost aprobate la reuniunea din 2014.

Punerea în aplicare corespunzătoare a unui regulament de bază necesită contribuții ale diferitor autorități, nu doar din partea autorităților culturale și vamale, ci și din partea poliției. Este esențial ca autoritățile să coopereze în mod deschis și activ” afirmă senatorul Constantin Traian Igaș, președinte al Comisiei pentru relația cu UNESCO.

 

 

No Comments

Comments for Senatorul Constantin Traian Igaș va fi prezent la conferința UNESCO de la Paris are now closed.