Schimbăm Aradul Nostru. Dezbatere publică

Written by florin coita. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on mai 16, 2016 with No Comments

poza dezbatere 1

Datorită iniţiativei unuia dintre candidații la Primăria Municipiului Arad, Samuel Caba (PMP), Aradul a reușit să recupereze dialogul dintre membrii comunității și politicienii ei. Samuel Caba îi invită pe arădeni și pe candidații la primărie, în fiecare săptămână (joia) din Campania electorală, la o dezbatere publică moderată de profesorul și editorialistul Lajos Notaros.

Cum spunea domnul profesor Notaros în deschiderea dezbaterii „ARADUL NOSTRU” – DEMOCRAȚIA este singura formă de organizare politică care își pune permanent în discuție fundamentul. Democrația înseamnă dezbatere, o permanentă căutare a binelui și adevărului pentru a le pune în slujba oamenilor în încercarea zilnică de-a găsi soluții optime la problemele comunității.

Din nefericire, în România zilelor noastre, o Românie capturată de interesele meschine ale reprezentanților unui sistem corupt, dezbaterea a dispărut cu totul. Politicienii – în mare parte nepregătiți, amatori și mai interesați de calculele electorale secrete din spatele ușilor de partid – evită orice încercare reală de dialog. Campaniile electorale de la noi au devenit mai degrabă o competiție de bancuri sau un concurs de frumusețe decât o perioadă în care comunitatea să-și poată (re)descoperi valorile umane și să-l caute pe cel mai bun dintre cei buni pentru a o reprezenta.

Iată, însă, că Aradul a reușit, datorită inițiativei unuia dintre candidații la Primăria Municipiului Arad, Samuel Caba, să recupereze ideea de dialog între membrii comunității și politicienii ei. Invitația domnului Caba la o dezbatere cu arădenii pe problemele stringente ale orașului și municipiului a fost acceptată de către toți candidații la postul de primar, cu excepția edilului în funcție.

Moderată de către domnul profesor Lajos Notaros, dezbaterea s-a evidențiat încă de la prima parte, care a avut loc vineri, 13 mai, la Hotel Astoria, printr-o uluitoare corectitudine: nu numai că toți participanții au fost tratați echidistant și imparțial, dar și ei au respectat cu toții regulile stabilite de domnul Notaros pentru buna desfășurare a evenimentului. Deci, dragi arădeni, se poate! Nu e imposibil să ne facem auziți și iată, sunt încă oameni dornici să ne asculte și să țină cont de ceea ce avem de spus. Mai mult – având în vedere că invitația vine din partea unuia dintre ei, se pare că suntem nu numai ascultați, dar și chemați să ne exprimăm și să decidem!

Schimbarea atât de dorită a început odată cu această primă dezbatere publică. Și va continua pe întreaga perioadă electorală. În fiecare joi, la ora 17.00, arădenii sunt asteptați la Hotel Astoria, în sala Slavici B, să schimbe nu numai paradigma politică și administrativă, ci să readucă la viață spiritul liber al arădenilor. Să nu ratăm această șansă!

No Comments

Comments for Schimbăm Aradul Nostru. Dezbatere publică are now closed.