Săptămâna Europeană pentru Democrație Locală, Arad 13 – 19 octombrie 2014

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on octombrie 16, 2014 with No Comments

Primăria Municipiului Arad marchează Săptămâna Europeană pentru Democrație Locală, organizând joi, 16 octombrie 2014, cu începere de la ora 12.00, în colaborare cu Asociația „Educatio” și cu sprijinul Centrului Europe Direct Arad, o întâlnire între elevi ai Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” și voluntari din Italia, Spania și Iordania, care în aceste zile își desfășoară activitatea în orașul nostru.

Sloganul ediției din acest an a Săptămânii Europene pentru Democrație Locală este „Democrația participativă: împărtășire experiențe, propuneri, decizii”.

Întâlnirea își propune ca temă activitatea de voluntariat, rolul și importanța acesteia în viața comunității din care facem parte. Cu acest prilej, voluntarii străini prezenți la întâlnire vor împărtăși elevilor din experiența acumulată în activitatea lor de voluntariat, vor răspunde întrebărilor acestora și îi vor putea îndruma pe cei doritori să li se alăture în munca de voluntariat.

Săptămâna Europeană pentru Democrație Locală este o inițiativă paneuropeană, lansată de Consiliul Europei în octombrie 2007 şi coordonată de Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale, cu scopul promovării dialogului dintre reprezentanţii aleşi şi cetăţeni.

Săptămâna Europeană pentru Democrație Locală își propune să contribuie la promovarea unei culturi participative, prin implicarea mai activă şi mai responsabilă a cetăţenilor, în special a tinerilor, în viaţa comunităţii, precum şi la creşterea încrederii acestora în reprezentanţii lor aleşi, în organismele şi instituţiile de conducere, prin încurajarea participării la un proces de luare a deciziilor mai deschis şi mai transparent.

Activitățile dedicate acestui eveniment se desfășoară anual în jurul zilei de 15 octombrie, dată la care în anul 1985 s-a deschis spre semnare Carai Europeană a Autonomiei Locale.

Municipiul Arad s-a alăturat acestei inițiative europene în calitate de membru al Clubului Primarilor de la Strasbourg şi ca partener în cadrul proiectului „Oraşe pentru tine, oraşe pentru Europa” (“Cities for you. Cities for Europe”, acronim CT4EU), finanţat din fonduri ale Uniunii Europene prin Programul „Europa pentru cetăţeni”, Acţiunea 1 – Cetăţeni activi pentru Europa.

No Comments

Comments for Săptămâna Europeană pentru Democrație Locală, Arad 13 – 19 octombrie 2014 are now closed.