Să-ți fie rușine, Klaus Iohannis!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on iulie 10, 2018 with No Comments

Să-ți fie rușine că nu înțelegi narativul nevrotic-panicard al “societății”, al “străzii”. Să-ți fie rușine că nu înțelegi că unii oameni nu merită să fie supuși dictaturii majorității, pentru că se simt superiori intelectual și moral. Să-ți fie rușine că nu înțelegi că stat de drept se referă la ce e drept și nu la ce e legal. Să-ți fie rușine că nu lupți cu pieptul dezgolit și nu te jertfești pe altarul unei republici aflate într-o adolescență perpetuă.

Acum două săptămâni mi se reproșa nerușinarea de a fi postat o poză cu președintele, în condițiile în care mi-am permis ulterior să-i critic acțiunile. Acum, ce mai zic acești oameni cărora li se schimbă principiile și reperele morale în funcție de evoluțiile meteorologice din viața politică?

Știți, poate cea mai tristă concluzie a ultimelor două luni este că, la o generație bună de la Revoluție, România caută încă Salvatorul, omul-cheie care ne va scoate la lumină.

Vrem execuții publice ca o compensare pentru o viață gri, vrem un Tătuc care să ne tragă de mânuță către un Occident imaginar, idealizat, unde spargem semințe în boluri de cristal pe marginea unor bulevarde late unde circulă mașini electrice și toată lumea are barbă și monoclu și vorbește prețios și “european.”

Oamenii sunt utili doar în măsura în care ne salvează. Sau ne vând iluzii. Conceptul de instituție este imposibil de imaginat în izolare față de oamenii care o compun. Principiile sunt bune doar pentru limba de lemn.

Așa că, rușine, domnule Președinte! Unde vă credeți, în Germania? Cum vă permiteți să dați impresia că trăiți într-o țară normală? Nu știți că România este țara revoluției permanente, statul în care are loc în fiecare zi un asalt final la adresa statului de drept și al principiilor ai căror apărători le ignoră de îndată ce nu le convin?

Să vă fie rușine, domnule Președinte, că rigid și saxon așa cum sunteți, nu știți să fiți actorul principal în comedia burlescă în care trăim zi de zi.

No Comments

Comments for Să-ți fie rușine, Klaus Iohannis! are now closed.