S-a schimbat ritmul! Consiliul Judeţean funcţionează la turaţie maximă!

Written by florin coita. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on iulie 25, 2016 with No Comments

conducerea CJ Arad

Prima lună de la preluarea mandatului noii echipe de conducere a Consiliului Judeţean Arad a însemnat o trecere în revistă a principalelor probleme şi oportunităţi ale administraţiilor locale. Preşedintele Iustin Cionca şi vicepreşedinţii Claudia Boghicevici şi Sergiu Bîlcea au reorganizat activitatea curentă a Consiliului Judeţean şi au zonat administraţia în funcţie de preocupările şi specializarea fiecăruia. Astfel, unele direcţii importante pe care le vor coordona sunt Poliţia Lucrărilor (în subordinea directă a preşedintelui CJA), activităţile sociale şi cele culturale (Claudia Boghicevici), investiţiile în drumurile judeţene, Aeroportul, Compania de Transport Public (Sergiu Bîlcea).

„Din analiza realizată rezultă nevoia ajustării organigramei Consiliului Judeţean. Ne dorim profesionalizarea actului administrativ prin atragerea alături de noi a unor specialişti pe domeniile lor de activitate. Vă dau un exemplu – am susţinut mereu că este important ca la nivelul Consiliului Judeţean să existe preocupare pentru situaţia agriculturii, a agricultorilor din judeţ. Insist să avem un serviciu de specialitate care să ofere consultanţă de specialitate şi să lucreze împreună cu grupurile de acţiune locală. De asemenea, o altă urgenţă este constituirea unui birou care să ofere consultanţă primăriilor din judeţ cu privire la proiectele europene şi naţionale pe care le pot accesa. Nu în ultimul rând, odată cu noua organigramă, înfiinţăm Poliţia Lucrărilor, una dintre cele mai importante instituţii ale acestei echipei. M-am întâlnit, în această perioadă, şi cu trei delegaţii din Ungaria, cu preşedinţii judeţelor Hajdu Bihar şi Bekes, pentru discutarea proiectelor transfrontaliere şi identificarea de parteneri noi, fiindcă ne dorim să realizăm un centru de oncologie şi avem nevoie pentru aceasta de un proiect în oglindă, în Ungaria” declară preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca.

Vicepreşedintele Claudia Boghicevici a iniţiat o serie de întâlniri pe teme de interes general, pentru stimularea participării civice şi a parteneriatelor instituţionale. Remarcăm la acest capitol angrenarea Consiliului Judeţean în activităţi ale Crucii Roşii, iniţierea unui parteneriat cu cele două universităţi arădene care are ca scop implicarea studenţilor în viaţa socială a Aradului, dar şi constituirea de platforme de practică de specialitate pe scheletul organigramei Consiliului Judeţean.

„Am promis că schimbăm ritmul şi chiar l-am iuţit! În această lună, Consiliul Judeţean a funcţionat într-o altă cadenţă decât în ultimii ani. Se simte că există doi vicepreşedinţi, că ambii au atribuţii şi că am capacitat şi aparatul de specialitate, l-am implicat în procesul de creaţie şi l-am consultat în decizii. Prima noastră iniţiativă a fost stabilirea mutării spitalului TBC în noul spaţiu, din cartierul Grădişte, şi ne dorim să accelerăm acest proces, ca în următoarele luni să începem deja amenajarea saloanelor. Am insistat şi pe toaletarea împrejurimilor drumurilor judeţene, pentru că vrem ca Aradul să arate bine” spune vicepreşedintele Claudia Boghicevici.

Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a fost prezent zilele trecute la Arad pentru o discuţie cu vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea, despre liniile de finanţare pe care judeţul le poate accesa. Prioritar, potrivit vicepreşedintelui CJ Arad, este drumul Arad-Buteni, pentru a racorda la municipiu o zonă importantă a judeţului Arad, dar şi pentru a ameliora legătura rutieră înspre staţiunea Moneasa. În această lună, Sergiu Bîlcea s-a deplasat permanent în judeţ, pentru analizarea situaţiei unităţilor administrativ-teritoriale şi urgentarea realizării documentelor necesare depunerii de proiecte. „Pentru noi este foarte important să încheiem cu bine proiectele europene ale Aradului, în curs de derulare, şi să reuşim să generăm unele noi. Am solicitat perfecţionarea funcţionarilor serviciului de Achiziţii Publice, pentru că acolo era un blocaj, şi coborâm acum la fiecare direcţie, fiecare serviciu şi birou, să eficientizăm activitatea angajaţilor. Eu vin din mediul privat şi înţeleg că importantă este eficienţa la locul de muncă, nu pur şi simplu pontajul. Îmi doresc să valorific această experienţă şi la Consiliul Judeţean, unde pentru mine cuvântul de ordine este pragmatismul” spune Sergiu Bîlcea.

În a doua lună de activitate, conducerea Consiliului Judeţean Arad va enunţa proiectele strategice pentru judeţ şi planul de acţiune administrativă până la finalul anului. Prioritară este depunerea proiectelor europene pentru infrastructură şi creşterea calităţii lucrărilor publice.

 

 

 

No Comments

Comments for S-a schimbat ritmul! Consiliul Judeţean funcţionează la turaţie maximă! are now closed.