Reuniunea Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială a PDL Arad

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 09, 2013 with No Comments

Comisia pentru Muncă și Protecție Socială a PDL Arad s-a reunit astăzi în prezența coordonatorului portofoliului Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Alternativă PDL, deputatul Claudia Boghicevici. În cadrul ședinței au fost prezentate proiectele alternative propuse de PDL în domeniul social și s-au stabilit direcțiile viitoare de acțiune ale Comisiei sub conducerea noului său președinte, secretarul executiv PDL Arad, Mircea Onea.

”Acest guvern USL a provocat haos în sistemul de pensii și pe piața muncii prin decizii aberante, unele dovedite deja ca neconstituționale. De 18 luni de zile acest Guvern nu a promovat nicio măsură de stimulare a creării de locuri de muncă, în schimb a generat peste 50 de mii de noi șomeri. În loc să găsească soluții la aceste probleme cronice, guvernul USL ne propune și pentru 2014 un buget electoral, cârpit prin tot felul de metode haiducești, prin care se suprataxează mediul privat și micile întreprinderi care creează locuri de muncă pentru a se da mici pomeni electorale pensionarilor sau unor bugetari. România riscă o prăbușire abruptă în anii următori dacă aceste politici socialiste nu sunt inversate.  De aceea Guvernul Alternativă PDL, sprijinit și de comisiile de specialitate din teritoriu, și-a asumat misiunea de a prezenta măsuri clare, de dreapta, pentru relansarea economiei și pentru crearea de locuri de muncă. Le-am prezentat colegilor propunerile noastre alternative atât pentru reducerea șomajului în rândul tinerilor, cât și pentru creșterea ocupării prin proiecte de legi ca cea a Economiei Sociale sau cea  a Meșteșugurilor. Toate aceste măsuri alternative trebuie susținute și de la nivel fiscal prin diminuarea urgentă a CAS-ului la angajatori, aceasta fiind cea mai importantă măsură pe care o cere PDL actualui guvern”, a declarat Claudia Boghicevici.

La rândul său, noul președinte al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din PDL Arad, Mircea Onea, a subliniat rolul structurilor de specialitate din teritoriu în elaborarea ofertei alternative la actuala guvernare. ”Sunt responsabilizat de noua mea poziție, cu atât mai mult cu cât în PDL Arad această comisie are o tradiție extrem de importantă. S-au conturat și astăzi multe programe și proiecte care vor fi aduse în dezbaterea publică în perioada imediat următoare, pentru că este clar că actualul guvern este în pană de idei. Sunt convins că prin activitatea intensă a acestor comisii de specialitate teritoriale putem construi alternativa în întreaga țară”, a declarat Mircea Onea.

No Comments

Comments for Reuniunea Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială a PDL Arad are now closed.