Se pun la punct detaliile pentru cea de-a IV-a ediţie a “Maratonul, semimaratonul şi crosul Aradului”

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on ianuarie 23, 2014 with No Comments

E momentul pentru un maraton în Arad!

Consiliul Judeţean Arad, Primăria Municipiului Arad, Centrul Cultural Judeţean Arad și Clubul Sportiv Experiența Multisport lansează “MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI”, eveniment aflat la ediția a – IV-a.

Evenimentul se va desfăşura în data de 14 iunie 2014, fiind aşteptaţi să se înscrie peste 1000 de participaţi, înscriere ce se poate face pe site-ul www.maratonarad.ro

Realizat la iniţiativa lui Sorin Victor Roman în scopul promovării sportului ca unul din elementele de bază ale unui stil de viață sănătos, evenimentul va avea în acest an două probe noi: maraton (42,195 km) și cros 10,5 km, acestea adăugându-se celor deja stabilite în anii trecuți: cros1 km, cros 6 km și semimaraton (21,095 km).

Traseele propuse sunt următoarele:

 • Cros 1 km: Primăria Municipiului Arad – B-dul Revoluţiei – Teatrul de Stat  Arad – B-dul Revoluţiei – Primăria Municipiului Arad;
 • Cros 6 km: Primăria Municipiului Arad – B-dul Revoluţiei – Str. Nicolae Grigorescu – Faleza Mureş – Pod rutier Micalaca – Str. Eugen Popa – Sens giratoriu – Str. Cetăţii – Podul Decebal – B-dul Dragalina – Str Unirii – B-dul Revolutiei – Primăria Municipiului Arad;
 • Cros 10,5 km: Primaria Municipiului Arad – B-dul Revolutiei – Str. Nicolae Grigorescu – Faleza Mures – Parcul Europa – Pod rutier Micalaca – Str. Eugen Popa – Sens giratoriu – Str. Eugen Popa – - Str. Spartacus – Str. Memorandumului  – Faleza Mures (paralel cu Splaiul Toth Sandor)  – Podul Decebal – B-dul Dragalina – Str Unirii – B-dul Revolutiei – Primaria Municipiului Arad;
 • Semimaraton – de două ori traseul propus pentru cursa de 10,5 km;
 • Maraton – de 4 ori traseul propus pentru cursa de 10,5 km;

Și în acest an, cu ocazia acestui eveniment, programat de Ziua Internaționala a Donatorilor de Sânge – 14 iunie –  se va promova donarea de sânge, printr-un parteneriat cu Centrul de Transfuzii Arad.

Pentru oricare dintre probe, doritorii de mișcare se pot înscrie la acest eveniment până în 8 iunie 2014, pe site-ul www.maratonarad.ro.

Premii se vor acorda pentru primele 3 locuri la feminin şi masculin la maraton/semimaraton, la cros 10,5 km şi la cros 6 km. În plus, pentru semimaraton și maraton, se vor acorda premii și pe categoriile de vârstă, separat la feminin şi masculin: 18 – 29 ani, 30 – 39 ani, 40 – 49 ani, 50 – 59 ani și peste 60 de ani. Toţi participanţii care termină o cursă vor primi certificate de participare şi medalii.

De asemenea, profesorii de sport, antrenorii sunt încurajaţi să îşi impulsioneze elevii, studenţii să se înscrie. Astfel, cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de cei mentoraţi vor fi premiaţi după competiţie. Totodată, se vor acorda premii şi pentru cluburile, instituţiile, companiile, structurile de învăţământ cele mai prezente în această alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurşi de reprezentanţii acestora. Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingeniosi alergatori din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

”Susținem anual organizarea și suntem încântați de participarea tot mai numeroasă a arădenilor la acest eveniment și la  alte competiții sportive de masă. Sportul face parte, până la urmă, din cultura unei comunități și sperăm să fie un argument în plus pentru candidatura Aradului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.” a declarat Gheorghe Falcă, primarul Municipiului Arad

  “Acest eveniment, înscris in calendarul sportiv anual al județului Arad este in acord cu prioritățile stabilite în strategia noastră de promovare turistică: sport, natura şi cultură. Așteptăm cât mai mulți arădeni să alerge alături de noi!” a spus la rândul său Adrian Ţolea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

“După aproape 3 ani de la lansarea evenimentului, mergem mai departe îmtr-o nouă etapă adăugând și o cursă de maraton. Pasionații de mișcare au suficient timp să se pregătească pentru oricare dintre probele propuse, desigur, dacă starea de sănătate le permite să înceapă practicarea alergării. Cei interesați sunt invitați să alerge alături de noi, putem să ne antrenăm împreună“  a precizat Sorin Victor Roman, initiatorul evenimentului.

Primul înscris la acest eveniment este domnul Moșion Gheorghe, alergătorul arădean în vârstă de 80 de ani, membru al Clubului Sportiv Experiența Multisport, care numai anul trecut a alergat 13 semimaratoane și care este printre cei mai în vârstă alergători din țară. Prezent la conferința de presă de la Primăria Aradului, veteranul alergător a susținut o pledoarie pentru mișcare:

”La 8 decenii şi două luni de viață mă simt mai tânăr decât la 50 de ani și cred ca aceasta spune totul cu privire la beneficiile alergării pentru sănătate.” – Gheorghe Moșion – alergător veteran.

“MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI” este un eveniment susţinut de către numeroşi parteneri printre care și Poliţia Locală Arad.

 

Detalii despre trasee alături de rezultate și imagini ale primelor ediții  sunt disponibile pe site-ul evenimentului www.maratonarad.ro unde se pot face şi înscrierile online.

Anul 2013 a avut următoarele cifre:

 • Total alergători: 1692;
 • 15 alergări de grup asociate evenimentului, pentru antrenament;
 • 7 alergări de anduranţă în pregătirea evenimentului, pentru antrenament;
 • 106  parteneri ai evenimentului;
 • 210 voluntari implicaţi;
 • 5442 km parcurşi in cadrul evenimentului de către toţi alergătorii;

No Comments

Comments for Se pun la punct detaliile pentru cea de-a IV-a ediţie a “Maratonul, semimaratonul şi crosul Aradului” are now closed.