Răzvan Cadar: „Le este frică domnilor de la AJF Arad de concurenţă, de deschidere, de cei care doresc ceva nou, poate ceva mai bun pentru fotbalul arădean. Se tem pentru posturile lor”

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on februarie 03, 2014 with No Comments

Candidatul sau fostul candidat (deocamdată),  Răzvan Cadar, a dorit să facă azi, într-o conferinţă de presă, câteva precizări legate de respingerea dosarului candidaturii sale la funcţia de preşedinte al Asociaţiei Judeţene de FotbalArad. La fel şi contestaţia făcută ulterior a fost şi ea respinsă de comisia de resort a forului fotbalistic judeţean.

„La AJF Arad sunt cele mai restrictive condiţii pentru depunerea candidaturilor. Se cere vechime într-o funcţie de preşedinte sau vicepreşedinte al unui club afiliat sau la una din comisiile permanente ale AJF. Eu – fiind arbitru din 1996, iar din 2004 în lotul divizionar – nu aveam cum să ocup o asemenea funcţie la un club, în condiţiile în care, cel puţin o dată, arbitram o contracandidată a acestui club. Ştiindu-se că arbitrajul impune anumite restricţii. Dar vreau să întreb, dacă de atâtea ori am putut conduce un joc, am putut manageria 22 de jucători în teren, rezervele, sute de spectatori, de ce nu pot beneficia de această experienţă? Nu pot face acest lucru la Arad, pentru că Vasile Avram, la Bucureşti, Corpodean, la Alba sau Balaj, la Baia Mare, pot să facă acest lucru“. 

“Cred că aceşti domni de la AJF vor o investitură până la moarte”

„Le este frică domnilor de la AJF Arad de concurenţă, de deschidere, de cei care doresc ceva nou, poate ceva mai bun pentru fotbalul arădean. Se tem pentru posturile lor… Mi-e frică să mă gândec că putem ajunge  din nou la vechile obiceiuri, gen «de la investire până la moarte pe aceeaşi funcţie». Când spun aceste lucruri mă gândesc şi la cei din comisiile de validare, adică tot aceeaşi din 2010. Care atunci şi-au permis să accepte şi dosare incomplete… Ciudat este şi faptul că la AJF Arad, pentru funcţiile de conducere nu se cer studii superioare, caz, din câte ştiu, unic în România“.

Tribunalul va decide de partea cui este dreptatea

„Sper să câştige alegerile cine este considerat de membrii afiliaţi că va duce fotbalul arădean spre mai bine, iar votul să nu fie influenţat de alte sfere decât cele fotbalistice. Păcat că toţi cei trei candidaţi vin din AJF, nu au nici un contracandidat care să aducă un suflu nou, pentru că au avut grijă ca acest gen de candidaţi să fie blocaţi… Nu voi sprijini pe nici unul dintre cei trei, nu am nici o afinitate, pentru nici unul… Oricum, nu cred că va fi un al doilea tur, viitorul preşedinte va fi ales din «prima»…

După decizia de respingere a contestaţiei, pe care am primit-o vineri, am stabilit împreună cu avocatul meu paşii pe care îi vom face pentru atacarea în justiţie a acelui paragraf cu vechimea. Dacă voi avea câştig de cauză, voi solicita automat anularea alegerilor şi permisiunea de a candida. Dacă voi pierde, sper ca la următoarea adunare generală membrii afiliaţi să voteze scoaterea acestuia din statut, lucru pe care,  dacă aş fi fost ales, l-aş fi propus oricum“.

No Comments

Comments for Răzvan Cadar: „Le este frică domnilor de la AJF Arad de concurenţă, de deschidere, de cei care doresc ceva nou, poate ceva mai bun pentru fotbalul arădean. Se tem pentru posturile lor” are now closed.