Programul manifestărilor prilejuite de Marele Praznic al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos

Written by admin. Posted in Cultura, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on decembrie 02, 2013 with No Comments

Luna Decembrie, este una foarte bogată din punct de vedere cultural, Centrul Cultural Judeţean în colaborare cu Consiliul judeţean Arad oferindu-le arădenilor o serie de manifestări dedicate sărbătorilor de iarnă şi nu numai. „La evenimentul din 10 decembrie – „Viața prin celălalt” și la „Concertul de Cântări și Colinde bizantine și populare” avem doi parteneri importanți, Asociația Ieromonah Arsenie Boca și Asociația Constantin Brâncoveanu. Sunt două asociații care în general organizează evenimente legate de viața spirituală a credincioșilor ortodocși. La Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor vor fi premiați scriitori din Arad, Oradea, Deva, Hunedoara, Brașov și Voivodina din Serbia. La concertul Feliciei Filip, cred că mai multe vom avea de văzut și de auzit în acea zi. Este al doilea oraș în care vine Felicia Filip. A avut lansarea evenimentului la București, cu o distribuție mult mai mare. Îi mulțumim că este alături de noi și pot să spun că va închide seria evenimentelor legate de aniversarea înființării Conservatorului din Arad. La Caravana Tradițiilor de Iarnă avem 14 localități în care vom poposi, iar la Mesagerii Nașterii Domnului avem 10 localități. Pot să spun că în luna decembrie, avem cam 30 de evenimente.  - a declarat Ana Maria Dragoş, director CCJ Arad.

Prezent la conferinţa de presă, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a apreciat programul propus de Centrul Cultural Judeţean “Anul 2013 a fost unul de excepţie din punct de vedere cultural şi sunt convins că aşa vor fi şi ani ce vor urma” - a conchis preşedintele CJ Arad

Evenimentele se vor desfăşura după cum urmează:

 Marți, 10 decembrie – Viaţa prin celălalt

Centrul Cultural Județean Arad invită arădenii începând orele 18 la Filarmonica de Stat Arad, la întâlnirea cu Părintele Stareț Iustin Miron și cu Ieromonahul Pantelimon Șușnea de la Mănăstirea Oașa din Munții Șureanu.

În apropierea Marelui Praznic al Nașterii Mântuitorului Nostru Iisus Hristos invitații noștri vor rosti cuvântări pline de înțelepciune și vor da răspuns întrebărilor venite din partea publicului. Seara va fi întregită de un scurt program de colinde.

Miercuri, 11 decembrie – Concert de Cântări și Colinde bizantine și populare

Concertul de cântări bizantine, colinde bizantine și populare oferit de  Grupul vocal TRONOS al Catedralei Patriarhale București, condus de Arhid. Protopsalt Mihail Bucă, va avea loc miercuri, 11 decembrie începând cu orele 18 la Filarmonica de Stat Arad.

Sâmbătă,14 decembrie – Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor

În ultimele două decenii Aradul s-a remarcat ca un important centru zonal al literaturii contemporane românești. Filiala arădeană a Uniunii Scriitorilor întrunește peste 50 de autori valoroși reprezentând toate genurile literare și aparținând diferitelor generații și stiluri.

În cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor care va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, orele 17.00, la Teatrul Clasic ”Ioan Slavici” din Arad,  juriul va decerna premii celor mai buni autori de literatură contemporană românească rezidenți în Arad, Oradea, Deva, Hunedoara, Brașov și Voivodina (Serbia).

Cu această ocazie vor avea loc lansări de carte nouă, iar scriitorii laureați vor onora publicul cu lecturi din propria operă.

Sâmbătă, 14 decembrie – concert Felicia Filip și lansarea  albumului  Fata din Vis

Cunoscuta  și îndrăgita  soprana  rock a României, Felicia Filip lansează sâmbătă, 14 decembrie, orele 19, în Sala Mare de concerte a Filarmonicii de Stat Arad, un proiect unic pe piaţa muzicală din România, albumul cu titlul Fata din Vis.

Spectacolul, include o selecție personală și sentimentală din repertoriul consacrat al rock-ului românesc, abordat de artista româncă. Alături de unii dintre cei mai importanți artişti rock ai țării, Felicia Filip va oferi un spectacol live regizat de Cristian Mihăilescu și produs de Mike Godoroja.  Vocea de aur  a liricii româneşti ne invită astfel într-o călătorie de neuitat prin lumea celor mai cunoscute şi fredonate hit-uri ale rock-ului românesc din toate timpurile.

Din distribuția spectacolului vor face parte membrii formaţiei Compact și The Blue Spirit Band.

 14-23 decembrie – Caravana Tradiţiilor de Iarnă

Din an în an sosește mereu la Arad, în luna decembrie,  Caravana Tradițiilor de Iarnă.

Ajunsă anul acesta la cea de-a VII-a ediție, organizată de Centrul Cultural Județean   în colaborare cu Consiliul Județean Arad, Caravana va poposi în perioada cuprinsă între 14 și 23 decembrie în municipiul și în cele mai importante localități de pe cuprinsul județului Arad, după cum urmează:

Sâmbătă ,14 decembrie, orele 17,00 – Vladimirescu

Sâmbătă ,14 decembrie, orele 17,00 – Semlac

Duminică, 15 decembrie, orele 16,00 – Covăsânţ

Duminică, 15 decembrie, orele 17,00 – Şiria

Duminică, 15 decembrie, orele  18,30 – Şeitin

Vineri, 20 decembrie, orele 18,00 – Zădăreni

Vineri, 20 decembrie, orele 19,00 -  Pâncota

Sâmbătă, 21 decembrie, orele 17,50 – Aluniş

Sâmbătă, 21 decembrie, orele 18,00 – Juliţa

Sâmbătă, 21 decembrie, orele 18,00 – Ususău

Duminică, 22 decembrie,orele 19,00 – Hălmagiu

Duminică, 22 decembrie,orele 17,00 – Cărand

Duminică, 22 decembrie,orele 18,00 – Bata

Luni, 23 decembrie, orele 18,00 – Arad             

Prin susținerea spectacolelor din cadrul Caravanei frumoasele tradiții și obiceiuri din preajma sărbătorilor de iarnă sunt păstrate, conservate dar și trăite împreună cu publicul din municipiul și județului Arad.  

8-20 decembrie – Mesagerii Nașterii Domnului

Întrunind o serie de spectacole susținute de ansambluri muzicale provenite din cadrul diferitelor confesiuni religioase care coabitează în județul Arad, Mesagerii Nașterii Domnului oferă și anul acesta în luna decembrie concerte de colinde după cum urmează:

8 decembrie, orele 17 – Biserica Baptistă din Dezna

8 decembrie, orele 9,30 – Biserica Baptistă din Răpsig

11  decembrie, orele 18  – Fostul Cinema Mureșul din Lipova

12  decembrie, orele 17 – Biserica Penticostală din Vinga

13  decembrie, orele 17 – Căminul Cultural din Zărand

15 decembrie, orele 9,30 – Biserica Penticostală din Șimand

15 decembrie,  orele 17 – Biserica Penticostală din Aldești

19  decembrie, orele 17 -  Biserica Penticostala Betania din Arad

20  decembrie, orele 17 -  Biserica Penticostală din Semlac

Vor colinda Daniel Popa, Manu Negrea, Corul Liceului Penticostal, Corul de copii din Vladimirescu, Corul bărbătesc Betania, Corul Bisericii Ortodoxe Semlac și Corul de copii de la Școala Generală din Semlac.

Comemorarea Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989- ediția a XXIV-a

În a doua jumătate a lunii decembrie se vor desfăşura la Arad o serie de manifestări cultural-artistice cu caracter comemorativ, dedicate Eroilor Revoluţiei din decembrie 1989.

 

 

 

No Comments

Comments for Programul manifestărilor prilejuite de Marele Praznic al Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos are now closed.