Program de „ZILELE ARADULUI 2015”

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , ,

Published on august 17, 2015 with No Comments

banner ZA

Programul zilei de 18 august 2015 

11.00 -14.00 Ateliere de teatru cu Ioan Peter, Fabrica TEBA

11.00 – 12.00 Vernisaj expoziție foto – Universitatea “Vasile Goldiș” din Arad – un sfert de secol de existență instituțională, Aula “Ștefan Cicio Pop“ a Universității “Vasile Goldiș” din Arad, Bulevardul Revoluției nr. 9

16.00 – 21.00 (RE)Cunoaștere. Camera obscură

Trecem pe lângă Primărie zilnic fără să o mai contemplăm. Ce ar fi dacă într-o zi am păși într-o încăpere improvizată din care am vedea o altfel de Primărie, una dinamică prin mișcarea zilnică datorată oamenilor și mașinilor, o Primărie întoarsă și răsturnată. Astfel s-ar vedea Primăria prin camera obscură.

În fuga zilnică, ignorăm anumite aspecte, iar într-un moment de participare pasivă putem asista la un experiment vizual ce se practica intensiv în urmă cu 400 de ani. Ne întoarcem în timp datorită dispozitivului, însă vom vedea în viitor prin importanța științifică a fenomenului. Un cort negru complet închis amplasat în fața Primăriei, printr-un orificiu milimetric va prezenta o altfel de clădire. Oamenii intră și asistă la formarea imaginilor dinamice sau la nașterea unui video fără aparate de filmat. Cei care intră în camera obscură vor putea auzi un scurt istoric al fotografiei și al modului în care aceasta a revoluționat arta vizuală.

Zilele Aradului sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură şisusţin candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

No Comments

Comments for Program de „ZILELE ARADULUI 2015” are now closed.