Consilierul Lupaș continuă demersurile pentru un Arad curat și cu parcuri

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 27, 2017 with No Comments

lupas

Marin Lupaș a solicitat în comisii și a obținut în ședința Consiliul Local Municipal includerea pe panourile informative din locurile de joacă a anunţului “fumatul interzis”.

Probabil unii arădeni consideră că pot să fumeze în aer liber și nu își dau seama că în anumite zone, cum ar fi parcurile și locurile de joacă pentru copii, fumatul este interzis. Am solicitat includerea acestei prevederi pe panourile informative, pentru a preveni arădenii de bună credință, înainte de a fi amendați. Consider că prevederile legale cu interzicerea fumatului sunt foarte bune și trebuie să le aplicăm, dacă putem să evităm amenzile, cu atât mai bine. Acestea sunt lucrurile mici pe care putem să le facem, înainte de a trece la proiecte mari”, consideră consilierul independent.

Cu ideea unui parc nou în Strategia Verde

În cadrul Strategiei verzi, am reluat ideea mutării depoului de tramvaie și autobuze din zona Calea Victoriei – Strada Cocorilor în afara orașului, în locul lăsat liber urmând să realizăm un parc. Sper ca administrația locală va susține acesată idee pentru arădenii din cartierul Vlaicu, așa cum susține amenajarea de parcuri și în Gai și Bujac. Cu siguranță, un oraș verde este un oraș cu multe parcuri”, a declarat Lupaș.

Tot pentru mediu: dezbatere tehnică despre CET

Consilierul a mai făcut o propunere care nu a fost respinsă de către reprezentanții municipalității prezenți în acel moment la ședința Consilului: dezbatere tehnică despre CET. „Chiar dacă nu pare la primă vedere, o problemă de mediu o reprezintă și CET-ul, care este un poluator de CO2. Modernizarea CET care nu a mai fost făcută în 2015 – 2016 era obligatorie, nu un moft sau vreo reușită a administrației abandonată ulterior. Era o obligație de mediu. Alături de multe motive, legate de banii care se pompează în pierderi și cheltuielile cetățenilor, nu mai intru acum în detaliu, am lansat din nou invitația făcută administrației locale înainte de campania electorală: haideți să facem o dezbatere tehnică cu privire la situația și viitorul CET. Subiectul nu mai poate suporta amânare”, concluzionează consilierul Marin Lupaș.

No Comments

Comments for Consilierul Lupaș continuă demersurile pentru un Arad curat și cu parcuri are now closed.