Primarul Ioan Negrei a reuşit redresarea economică a Primăriei Vinga

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on august 01, 2013 with No Comments

După numai un an de mandat, Ioan Negrei, primarul comunei Vinga, a reuşit să rezolve una dintre cele mai stringente probleme ale comunei: datoriile de 2.300.000 de lei, rămase de pe vremea vechii administraţii.

Aflat la primul mandat, primarul a declarat că situaţia comunei s-a dovedit mult mai grea decât s-a estimat iniţial. „S-a constatat că Primăria comunei Vinga avea o datorie de aproximativ 2.300.000 lei (23 miliarde lei vechi). Această datorie cuprindea facturi fiscale neachitate începând cu anul 2010, emise pentru  achiziţii de bunuri, lucrări şi prestări de servicii.  La finele anului 2011, Curtea de Conturi a constatat – în urma controlului efectuat – deficienţe şi nereguli în activitatea financiar-contabilă, dispunând mai apoi o serie de măsuri, care, din păcate, nu au fost luate. În prezent, s-a reuşit achitarea acestor datorii, atât prin contractarea unui credit de la Trezorerie, cu rambursare în 5 ani și cu 5% dobândă, cât şi din bugetul local al comunei Vinga”, a spus Ioan Negrei.

De asemenea, administraţia locală s-a străduit să găsească cele mai bune soluţii pentru o gospodărire judicioasă a banilor, reuşind astfel să se realizeze următoarele obiective: pietruirea a 4 km de străzi în localităţile Mailat, Mănăştur şi Vinga, achiziţionarea unei centrale termice la şcoala din localitatea Mănăştur şi modernizarea aleilor şi a spaţiilor verzi din Vinga.

În perioada următoare vor începe lucrările de reparare şi întreţinere a drumul DC 98 Vinga – Mailat, pe porțiunea Mănăștur – Mailat. Deoarece este o zonă agricolă importantă, pământurile de aici fiind extrem de roditoare, drumul DC 98 este  intens circulat. De asemenea, datorită iazului din Mailat unde foarte mulți arădeni și timișoreni vin la pescuit, traficul pe DC 98 creşte semnificativ la sfârșitul săptămânii. Cele 36 ha de luciu de apă ale iazului sunt în administrarea Primăriei, aducând bani la bugetul local. Şi aici se vor face unele îmbunătățiri  în viitorul apropiat.

„Totodată, la mijlocul lunii august, vom accesa fonduri europene cu ajutorul Grupului de Acţiune Locală Lunca Mureşului de Jos, ai cărui membri suntem. Cu aceste fonduri vom achiziţiona utilaje şi echipamente necesare  pentru efectuarea diverselor  lucrări sau cu care se va interveni în diferite situaţii”, a declarat primarul Ioan Negrei.

De asemenea, a amenţionat acesta, la reţeaua de canalizare vor continua lucrările până la finalizarea lor şi, ulterior, va începe branşarea abonaţilor din localitatea Vinga.

No Comments

Comments for Primarul Ioan Negrei a reuşit redresarea economică a Primăriei Vinga are now closed.