Primăria Muncipiului Arad demarează procedura de achiziţie pentru executarea lucrărilor de reabilitare la Filarmonica de Stat

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , , ,

Published on mai 07, 2014 with No Comments

Lucrările de la filarmonică  vor cuprinde reabilitarea învelitorii, a faţadei principale şi a sălii de concert. În   sala de  concert, printre altele,  vor fi  consolidate zona scenei, a pardoselii, vor fi făcute finisaje la tâmplărie, la vitralii si  la picturile  murale, dar şi la holuri, scări, sala mică de concert  şi subsol. De asemenea, vor fi montate un ascensor şi rampe pentru persoane cu dizabilităţi  şi se vor face lucrări parţiale la acoperiş, la faţada principală şi în curţile interioare si  va fi amenajat   iluminatul arhitectural al clădirii. Valoarea estimată a contractului de lucrări este de 18.624.068 de lei, fără TVA. Ţinand cont de faptul că valoarea estimată în euro este de  4.172.151 de euro, adică mai mică decat pragul valoric de 5 milioane de euro, conform legii, procedura de achiziţie  aleasă este  cerere de oferte. Durata de execuţie este de 24 de luni, iar finanţarea obiectivului de investiţie se va face multianual.

Pornind de la necesitatea reabilitării clădirii Palatului Cultural, respectiv  a zonei unde  funcţioneză Filarmonica de Stat, Municipiul Arad a achiziţionat încă din anul  2009,  proiectul tehnic de execuţie. Până acum, lucrările au fost făcute  pe etape şi au avut prioritate  cele de reparaţii la  acoperişul sălii festive,  turnul central şi aripile laterale ale turnului, iar odată cu demararea acestei proceduri de achiziţie vor fi reparate şi învelitoarea, faţada şi sala de concerte.

 ‘’Palatul Cultural este unul dintre cele mai importante edificii din Arad. Reabilitarea lui  reprezintă  una din priorităţile municipalităţii în acest an, mai ales în contextul în care Aradul şi-a  anunţat  intenţia de a deveni capitală culturală europeană. Puţine oraşe din Romania, chiar şi din Europa, se pot mândri cu un asemenea monument istoric, de aceea consider că este datoria noastră, a comunităţii locale,  să reabilităm şi să punem în valoare această bijuterie arhitecturală’’, a declarat primarul municipiului Arad Gheorghe Falcă.

No Comments

Comments for Primăria Muncipiului Arad demarează procedura de achiziţie pentru executarea lucrărilor de reabilitare la Filarmonica de Stat are now closed.