Premiu de Excelenţă din partea Consorţiului Regional pentru Învăţământ şi Ocupare CRIO Vest

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , ,

Published on noiembrie 27, 2013 with No Comments

 

Trei unităţi şcolare din judeţul Arad au primit un Premiu de Excelenţă din partea Consorţiului Regional pentru Învăţământ şi Ocupare CRIO Vest, distincţie care marchează validarea de către mediul economic a bunelor practici pe care şcolile respective le aplică în corelarea ofertei educaţionale cu nevoile angajatorilor din regiuni şi cu aspiraţiile beneficiarilor. Diplomele de excelenţă au fost înmânate de către gazda evenimentului, Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Pribac. S-au evidenţiat următoarele unităţi şcolare:

-         Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Arad – titluri de excelenţă în ariile „Spirit inovativ şi viziune” , „ Parteneriate cu piaţa muncii şi comunitatea”, „Relevanţa ofertei de formare a şcolii”;

-         Colegiul Particular „Vasile Goldiş” Arad – titlu de excelenţă în aria „Parteneriate cu piaţa muncii şi comunitatea”;

-         Liceul Tehnologic „Sava Brancovici” din Ineu – titlu de excelenţă în aria „ Parteneriate cu piaţa muncii şi comunitatea”.

 „Corelarea procesului de învăţământ  cu oferta pieţei locale a muncii trebuie să fie o preocupare permanentă a conducerilor tuturor instituţiilor de învăţământ. Mă bucură nespus faptul că astăzi, trei şcoli din judeţul Arad vor primi  acest titlu de excelenţă pentru modul cum au reuşit să îşi armonizeze activitatea cu nevoile existente pe piaţa locală a muncii. Mulţi români vorbesc de faptul că şcoala din ţara noastră nu îi pregăteşte pe elevi pentru viaţă, că nu le arată un drum destul de clar pe care să pornească, un drum spre un viitor lipsit de grija zilei de mâine. Iată însă că cel puţin trei şcoli din judeţul nostru se implică şi puţin altfel în formarea elevilor”, a declarat Cosmin Pribac, Prefectul Judeţului Arad, cu ocazia înmânării titlurilor de excelenţă către reprezentanţii celor trei unităţi de învăţământ. La ceremonie au mai participat Inspectorul General al ISJ Arad, prof. Claudius Mladin, primarul oraşului Ineu, Călin Abrudan,  managerul de proiect Ildiko Pataki, alţi reprezentanţi CRIO Vest, cadre didactice.

 

No Comments

Comments for Premiu de Excelenţă din partea Consorţiului Regional pentru Învăţământ şi Ocupare CRIO Vest are now closed.